Nieuws

Blowlands: feestje dat draait om windmolens

GROESBEEK - Samen windmolens uit de grond stampen moet je flink vieren, vinden de mensen van Windpark Nijmegen-Betuwe. Sinds een paar maanden staan er vier reuzen van windmolens langs de A15 bij Nijmegen. Voor wie wil, is er daarom nu een windmolenfeestje: Blowlands
De vier energieopwekkers van 150 meter hoog zijn min of meer een lange neus naar de grote energiemaatschappijen. Ruim duizend mensen hebben er samen 2 miljoen euro in gestoken. Volgens de mensen van de molens langs de A15 het eerste echte burgerwindpark van Nederland.

Première windmolenfilm

Tijdens het festival gaat de film 'Voor de wind' in première (dinsdag 20 december te zien op TV Gelderland). De film laat bouw en de verandering in het landschap zien, met voor- en tegenstanders. Verder is er onder meer muziek, worden er rondleidingen verzorgd en is er een speurtocht in het windmolenpark.
foto: @WindparkNijmegen

Burgemeester opent windpark

De officiële opening van het park wordt op vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00 gedaan door burgemeester Bruls van Nijmegen. Een deel van de festiviteiten is alleen voor genodigden. De zaterdag is iedereen welkom om wat van de windmolenfeestvreugde mee te pakken.
reportage over de opbouw (augustus 2016)

Zie ook: