Nieuws

Puttense Pieten gaan helemaal los op Bohemian Rhapsody

Het is bijna 5 december. Dus hebben de Pieten het momenteel superdruk. Alle schoentjes moeten worden gevuld. En Putten wordt zeker niet overgeslagen. © Screenshot Dumpert
PUTTEN - Het is bijna 5 december. Dus hebben de Pieten het momenteel superdruk. Alle schoentjes moeten worden gevuld. En Putten wordt zeker niet overgeslagen.
Op internet trekt zondag een groep Puttense Pieten de aandacht. Ze vermaken zich opperbest in de auto met de nummer één uit de Radio 2 Top 2000 van 2016: 'Bohemian Rhapsody' van Queen. De video is via de website Dumpert al 600.000 keer bekeken.
Het filmpje heeft de ludieke titel 'Bohemian Pietsody' meegekregen. Martijn van Beekhoven, de piet die achter het stuur zit, plaatste de video zaterdagavond op Dumpert. 'Ongelooflijk dat het viral gaat', vertelt hij. 'Dat had ik nooit verwacht. We waren op weg van Putten naar Voorthuizen en hoorden toen Queen op de radio.' Wat er toen gebeurde is in onderstaande video te zien.
Van Beekhoven, die deze dagen als de feestpiet door het leven gaat, merkt dat hij op dit moment een bekendheid is. 'Overal waar we komen worden we Dumpert-pieten genoemd. Dat is erg leuk.' Alle inzittenden van de auto zijn overigens familie van de feestpiet. 'We doen dit al jaren met z'n allen. Erg leuk werk.'