Nieuws

Elis Ligtlee en Estavana Polman strijden om sporttitels

Baanwielrenster Elis Ligtlee uit Eerbeek is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Ligtlee won in de zomer tijdens de Olympische Spelen een gouden medaille op de keirin. © ANP
ARNHEM - Baanwielrenster Elis Ligtlee uit Eerbeek is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Ligtlee won in de zomer tijdens de Olympische Spelen een gouden medaille op de keirin.
Ook zeilster Marit Bouwmeester, wegwielrenster Anna van der Breggen, openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers wonnen goud in Rio. Dit viertal maakt ook kans op de titel van Sportvrouw van het Jaar. Atlete Dafne Schippers, goed voor zilver op de 200 meter, is de zesde (en laatste) genomineerde.
Bij de verkiezing van beste sportman is er geen Gelderse link te vinden. Bij de verkiezing van Sportploeg van het Jaar is er een nominatie voor de handbalvrouwen. In deze ploeg speelt Estavana Polman uit Arnhem. Tijdens de Spelen deden de handbalsters het uitstekend en eindigden op een vierde plaats.
Estavana Polman (Foto: ANP)
Voor de titel Paralympische sporter van het Jaar zijn liefst veertien atleten genomineerd. Daarbij vijf uit Gelderland: Lisa Kruger uit Harderwijk (goud op 100 meter schoolslag), Aniek van Koot uit Dinxperlo (goud in het dubbelspel bij het rolstoeltennis), Teun Mulder uit Epe (goud op de 1000 meter tijdrit op de baan), Timo Fransen uit Westervoort (goud op wegwedstrijd voor tandemrijders met een visuele beperking) en wheeler Kenny van Weeghel uit Elburg (goud op de 400 meter).
Aniek van Koot (Foto: ANP)
Tijdens het Sportgala op woensdag 21 december worden de winnaars bekendgemaakt.