Nieuws

Wat lucht voor Vitesse: Arnhemmers winnen eindelijk weer eens

ARNHEM - Vitesse heeft zichzelf zaterdagavond weer wat lucht verschaft. Voor het eerst in zeven wedstrijden wisten de Arnhemmers weer eens te winnen. Het werd 3-1 tegen PEC Zwolle. Met hoofdrollen voor zowel de teruggekeerde Maikel van der Werff, een scorende Zhang en een uitblinkende Rashica.
93e minuut: Afgelopen!

93e minuut: GOAL! Baker countert met Van Bergen. De jongeling legt af op Nathan en die beslist het duel: 3-1!

91e minuut: PEC-keeper Mickey van der Hart gaat mee naar voren en raakt de lat. Daar ontsnapt Vitesse!
90e minuut: 3 minuten nog.
89e minuut: Mitchell van Bergen mag er nog in. Uitblinker Rashia gaat eraf.
87e minuut: Weer een prima kans voor Vitesse via Foor, Ota en Zhang, maar de bal gaat er niet in. Nog een paar spannende slotminuten in GelreDome.
81e minuut: Nakamba probeert het eens met een afstandsschot. Zijn bal gaat rakelings naast.
77e minuut: Weer een uitstekende actie van Rashica. Hij legt de bal panklaar neer voor Zhang, maar de spits komt net niet bij de bal.
75e minuut: Kelvin Leerdam gaat onderuit in een duel en leek ernstig geblesseerd. Even later staat de verdediger toch weer op.
73e minuut: Nathan komt erin voor Tighadouini.
71e minuut: Guram Kashia is ook dichtbij de derde Vitesse-treffer, maar zijn kopbal scheert net naast.
67e minuut: Kelvin Leerdam is dichtbij de 3-1, maar zijn bal wordt van de lijn gehaald.

66e minuut: GOAL! De aansluitingstreffer voor PEC Zwolle. Bart Schenkeveld mag vrij inkoppen na een hoekschop.

60e minuut: Weer een kans voor Zhang. Rashica mag door over rechts en geeft de voorzet. Zhang haalt uit, maar zijn volley wordt gepakt door de keeper.
56e minuut: Adnane Tighadouini snijdt naar binnen en haalt uit, maar zijn schot gaat over.
49e minuut: Meteen na rust een grote kans voor Vitesse. Ota geeft de voorzet op Kashia, maar de kopbal van de aanvoerder gaat er niet in.
46e minuut: We zijn weer begonnen!
45e minuut: Rust.
45e minuut: Zhang wordt wat overijverig. Hij haalt een PEC-Zwolle speler neer en krijgt daarvoor een gele kaart.
42e minuut: GOAL! Niet veel later is het alsnog raak voor de Chinese spits. Een voorzet van Rashica komt op zijn hoofd en de aanvaller kopt koel raak. Daarmee laat Zhang zien dat hij een prima vervanger is van Van Wolfswinkel (geblesseerd aan de lies, red.)
40e minuut: Vitesse lijkt op 2-0 te komen nadat een schot van Guram Kashia gekeerd wordt. Zhang tikt de bal binnen, maar staat daarbij buitenspel. Dat feestje gaat dus even niet door.

31e minuut: GOAL! Penalty voor Vitesse! Rashica geeft een prima voorzet op Zhang, die prutst wat voorin. Lewis Baker neemt de bal over en wordt neergelegd. De Engelsman gaat zelf achter de bal staan en schiet raak!

26e minuut: Tighadouini kruipt naar binnen en haalt uit, maar zijn schot wordt gekraakt.
22e minuut: Schenkeveld krijgt een enorme kopkans, maar mist.
20e minuut: Rashica stopt een doorgebroken Ryan Thomas. Daarvoor krijgt hij de gele kaart.
15e minuut: Nog geen enorme kansen in het GelreDome. Vitesse is wel de meest aanvallende partij.
8e minuut: Kelvin Leerdam krijgt een kopkans uit een hoekschop, maar keeper Van der Hart kan die bal oprapen.
1e minuut: We zijn begonnen!
20.45 uur: Minuut stilte is er dit weekend ook bij Vitesse. Dit door de vliegramp in Colombia. Bij de ramp kwam een groot deel van het eerste elftal van het Braziliaanse Chapecoense om het leven.
20.40 uur: De sfeer zit er, ondanks de mindere resultaten, nog altijd goed in op de tribune in Arnhem.
20.30 uur: De warming-up is gedaan. Nog een kwartiertje tot de aftrap!
20.21 uur:  Bij PEC Zwolle komen we één bekende Gelderse speler tegen. Ted van de Pavert, voormalig De Graafschap, zit bij de Zwollenaren op de bank.
20.20 uur: De opstelling van Vitesse is bekend. Zhang vervangt logischerwijs Van Wolfswinkel. Ook voor Van der Werff is er sinds lange tijd weer een basisplaats. De oud PEC Zwolle-speler kampte met een blessure.
Opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Ota; Foor, Baker, Nakamba; Rashica, Zhang, Tighadouini
20.15 uur: Sinterklaas komt ook zijn kaartje ophalen in het GelreDome. Komt hij met Zwarte Piet punten brengen in Arnhem?