Nieuws

Voetballers proberen uitzetting Antosh (11) te voorkomen

De 11-jarige voetballer Antosh Abuu van VV Bennekom dreigt te worden uitgezet naar Somalië. Zijn teamgenoten voerden zaterdagmorgen actie voor hem. © Gert Budding
BENNEKOM - De 11-jarige voetballer Antosh Abuu van VV Bennekom dreigt te worden uitgezet naar Somalië. Zijn teamgenoten voerden zaterdagmorgen actie voor hem.
You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers kwam uit de boxen toen zijn team het veld opkwam voor het duel met Juliana '31 uit Malden. Spelers van zijn team vormden een erehaag. Vanaf de tribune klonk applaus.
Foto: Gert Budding
De wedstrijd zou eigenlijk in Malden worden gespeeld, maar voor deze gelegenheid werd het duel naar Bennekom verplaatst. De teams troffen elkaar op het hoofdveld. Antosh was eenmalig aanvoerder.
Antosh woont met zijn moeder al 2,5 jaar in een asielzoekerscentrum in Amersfoort. Ze zijn zo'n 4,5 jaar in Nederland. Onlangs kregen ze te horen dat ze het land uit moeten.

Onlinepetitie

Een onlinepetitie was zaterdagmiddag al ruim 1300 keer getekend. Volgens de initiatiefnemers is de moeder van de jongen ziek. Ze vrezen dat de jongen in Somalië geen toekomst heeft. Hij zal in de haven moeten werken om medicijnen voor zijn moeder te kunnen kopen, denken ze.