Jong PSV vernedert Achilles'29 in Eindhoven: 4-0

EINDHOVEN - Achilles'29 heeft vrijdagavond geen 'boter bij de vis' kunnen doen, zoals trainer Eric Meijers dat graag wilde. Na een redelijk saaie eerste helft met weinig kansen voor beide ploegen verloren de Groesbekers opnieuw. Ditmaal met harde cijfers: 4-0.

Eindstand Jong PSV - Achilles 29: 4-0

90e minuut: Afgelopen! Achilles'29 verliest met grote cijfers in Eindhoven.
86e minuut: Het wordt een treurige avond voor Achilles'29. Zelf gaat de ploeg dik verliezen, maar concurrenten Dordrecht en Jong FC Utrecht gaan ook punten pakken, zo lijkt het.
80e minuut: PSV speelt de wedstrijd geduldig uit. Als de ploeg verder had aangezet had de uitslag zomaar hoger kunnen zijn, maar het lijkt hier vooralsnog even bij te blijven.
75e minuut: Boy van de Beek is dichtbij de 4-1, maar zijn vrije trap spat uiteen op de lat.
70e minuut: Zeller is ook vervangen. Justin de Vos komt erbij.
69e minuut: Het nieuws is dat er al even geen doelpunt meer gevallen is. Trainer Meijers kijkt erg gelaten toe vanaf de bank.

61e minuut: GOAL! Abels gaat door over rechts, maar wordt neergelegd door Micha Boelens. De strafschop voor PSV wordt benut door Sam Lammers, al raakt Te Loeke hem wel aan: 4-0.

53e minuut: Dubbele wissel bij Achilles'29 Van de Beek en Surmeli gaan eraf. Van Steen en Versteegen komen erbij.

52e minuut: GOAL! Waar is Achilles'29 gebleven? Het staat inmiddels 3-0. Pablo Rosario tikt de bal in de goal voordat Te Loeke erbij kan.

46e minuut: GOAL! PSV doet Achilles'29 meteen weer pijn. Een voorzet van Lammers belandt op het hooft an Beto da Silva en die kopt de bal prachtig raak. Freek Thoone is woedend.
46e minuut: We gaan weer beginnen!
45e minuut: Rust!

44e minuut: GOAL! 1-0 voor Jong PSV. Een hoekschop wordt niet goed verwerkt door Te Loeke. Daardoor kan Beto da Silva de bal in de kruising werken én moet Achilles'29 ongelukkig met een achterstand gaan rusten.

41e minuut: We kabbelen naar de rust toe. Beide ploegen creëren niet veel.
34e minuut: Kans voor de Groesbekers. Een vrije trap van Boy van de Beek belandt op het hoofd van Beijer, maar zijn kopbal mist kracht. Daardoor vangt de PSV-keeper gemakkelijk.
30e minuut: Thijs Hendriks krijgt weer een hoge voorzet om te verwerken, maar hij schopt nu over de bal heen.
26e minuut: Zeller poort zijn tegenstander en geeft een goede voorzet. Boy van de Beek kan alleen niet binnenkoppen, maar krijgt wel een hoekschop mee.
21e minuut: Beide ploegen houden elkaar nu in evenwicht. Echt spectaculair is het nog niet op De Herdgang.
14e minuut: Nu krijgt Thijs Hendriks de bal goed voor, maar hij schiet hem tegen zijn directe tegenstander aan.
12e minuut: Weer krijgt Lammers een kans, maar weer mikt hij te hoog.
10e minuut: Sam Lammers probeert het eens voor PSV. Een individuele actie gaat uiteindelijk over, nadat hij het doel van Te Loeke ruim mist.
6e minuut: Achilles'29 begint fel aan de openingsfase van het duel. Tot echte kansen kwam het nog niet.
20.00 uur: We zijn begonnen!
19.58 uur: Buiten een minuut stilte, dragen de spelers van beide ploegen ook rouwbanden.
19.55 uur: Zwarte piet is ook aanwezig vandaag in Eindhoven. Zal Sinterklaas drie punten voor Achilles'29 hebben meegegeven?
19.50 uur: Marcel Brands (technisch directeur PSV) en Art Langeler (hoofd jeugdopleidingen PSV) zijn aandachtig toeschouwer bij het duel van vandaag.
19.45 uur: Jong PSV en Achilles'29 houden een minuut stilte voorafgaand aan het duel. Dit door de vliegramp in Colombia. Bij de ramp kwam een groot deel van het eerste elftal van het Braziliaanse Chapecoense om het leven.
19.40 uur: Bij Jong PSV spelen overigens geen eerste elftal spelers mee, dat is dan weer een voordeel voor de Groesbekers. Wel speelt spits Sam Lammers, die er al negen heeft gescoord dit seizoen.
19.40 uur: Opstelling van Achilles'29 is bekend. Rick Hemmink is geblesseerd, daarom zal Mischa Boelens op rechtsback spelen.
Opstelling: Te Loeke; Boelens, Beijer, Zeller, Elders; van Riel, Sürmeli, van de Beek, Dekkers; Hendriks, Thoone.
19.35 uur: Toch komen de punten wel steeds dichterbij voor Achilles. Afgelopen maandag speelde de ploeg een uitstekende eerste helft en stond het zelfs voor in Den Bosch, maar werd er alsnog verloren.
19.30 uur: Jong PSV is niet zomaar een tegenstander, de ploeg uit Eindhoven bezet keurig de vijfde plaats in de Jupiler League. De Eindhovenaren wisten dit seizoen al acht keer te winnen. De Groesbekers daarentegen pas één keer.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!