Nieuws

De Graafschap opnieuw keihard onderuit in knotsgek duel op Vijverberg

DOETINCHEM - De Graafschap is opnieuw keihard onderuit gegaan. In een knotsgek duel won FC Oss met 5-3 van de kwakkelende Achterhoekers. De nederlaag betekent weer een dieptepunt in een dramatisch seizoen.
EINDE LIVEBLOG
* Voor de persconferentie spraken wij met trainer Jan Vreman. Hij zegt door te willen gaan en denkt dat er nog voldoende chemie is met de groep, maar zegt niet te weten wat de clubleiding besluit.  - Later meer -
* Na afloop van deze dramatische avond staan veel spelers minutenlang met de supporters te praten. Veel fans zijn woedend. De meesten blijven de ploeg moed inpraten. De emoties zijn enorm. Dean Koolhof komt met tranen in de ogen de catacomben in.
FC Oss beslist het duel in de extra tijd via weer een counter. Het is 5-3 en de wedstrijd is afgelopen.
90e min: Rood voor De Graafschap. Overtreding van Kaak die doorgebroken speler vasthoudt. Hij krijgt direct rood.
88e min: doelman Koeman geraakt in het vijfmeter gebied. Hij blijft geblesseerd liggen.
85e min: weer een kans. Nu voor Koolhof die verzuimt terug te leggen. Nu strandt de Duivenaar op de uitstekend keepende Koeman. De Graafschap geeft vol gas.
GOAL!! 84e min: een avond waarop weer van alles gebeurd. Bannink zet goed door en maakt de aansluitingstreffer. 3-4. Smeets geeft de assist. De Graafschap is echt los nu. Maar waarschijnlijk te laat.
76e min: goed werk van Smeets die karakter toont en blijft strijden. Na een paar goede kapbewegingen schiet de Limburger uiteindelijk. Keeper Ronald Koeman, inderdaad de zoon van, redt fabelachtig.
Bannink nog voor Linthorst. Een aanvallende wissel uiteraard. De laatste wissel ook.
GOAL! 73e min: Een gave voorzet van Driver wordt schitterend met een volley binnengeschoten  door Parzyszek. Een juweel van een goal: 2-4
70e min: 2e wissel bij De Graafschap. De onzichtbare El Jebli eraf, Van den Hurk erop. Tien minuten eerder kwam Koolhof al voor de opnieuw fletse aanvoerder Diemers.
63e min: Will schiet rakelings voorlangs. De Graafschap blijft knokken en krijgt veel meer kansen dan de laatste weken, maar het verdedigen is ronduit slecht. Het drama is compleet.
56e min: Grote kans voor Parzyszek, maar geen goal
GOAL! 52e min: weer een omschakelmoment van FC Oss. Boere heeft een vrije doortocht door de as na balverlies voorin bij De Graafschap. Het ligt compleet open. Boere omspeelt Bednarek en schiet in het lege doel. 1-4!
GOAL! 45e min: Driver veroorzaakt een penalty die wordt benut door FC Oss via Boere. Domme en naïeve overtreding van de Brit met de scheidrechter vlakbij. Mathieu gaat gretig naar de grond. Het is 1-3 in de extra tijd van de eerste helft.
41e min: Weer een grote kans voor De Graafschap. Weer een goede aanval. Parzyszek krijgt alle ruimte maar schiet over.
GOAL!! 38e min: aansluitingstreffer voor De Graafschap. Will met een goede voorzet van rechts. Parzyszek timet goed en knikt raak. Het is 1-2 en de mensen hebben weer hoop.
33e min: Jan Lammers kopt maar net naast bij het Brabantse doel. De fans van Oss, ongeveer 25, zingen: 'De Graafschap is het lachertje'. Daar zit wel iets in zo langzamerhand.
Opvallend is dat beide centrumverdedigers, Linthorst en Lammers, bijna niets winnen. Beide spelers hebben moeite met de vele ruimte in hun rug nu De Graafschap ver van de eigen goal speelt.
Foto onder: Lammers heeft het lastig met Boere
GOAL! 28e min: soepele aanval van Oss dat snel schakelt en 0-2 maakt. Mathieu scoort. De Graafschap heeft een overwicht, speelt bij vlagen best aardig maar geeft de kansen wel heel makkelijk weg. Spelers van de thuisploeg reageren zich verbaal af.
27e min: Een aanval over meerdere schrijven eindigt bij Driver die uithaalt. Zijn schot gaat maar net naast. Even daarvoor ook een redelijke aanval met een schot van Smeets dat gekraakt wordt.
15e minuut: De Graafschap is wel dreigend en wil ontzettend graag, maar het heeft nog geen uitgespeelde kansen gehad. Het thuispubliek blijft de ploeg steunen met gezang, geroffel en geschreeuw. Ongekend met een 16e plaats!
GOAL! 4e minuut: Een dramatisch begin. De Graafschap nu al op achterstand. Een laag schot van Kamaci, die te veel ruimte krijgt, door de benen van keeper Bednarek betekent 0-1. De spelers van FC Oss vieren feest.
De wedstrijd is begonnen met een prachtige sfeeractie van de supporters.
Foto onder van Marc Teloh (De Graafschap)
Onder Jan Vreman, die al weken onder druk staat door de slechte resultaten.
19.44 uur: Francois Gesthuizen was voor FC Oss trainer van Achilles'29 in Groesbeek. Hij is de laatste weken goed bezig met 10 punten uit drie duels.
19.35 uur: spanning op het gezicht bij Hans Veldhorst, algemeen bestuurder van De Graafschap.
19.21 uur: Het is de eerste keer sinds begin augustus dat Bryan Smeets weer in de basis staat. Voor Tim Linthorst is het zelfs zijn debuut in de basis bij De Graafschap. Foto onder: spelers komen het veld op voor de warming-up. In het midden de gepasseerde Bart Straalman.
19.07 uur: De fans hebben nog altijd hoop. Vanavond weer een grote sfeeractie. Later de foto's via dit liveblog!
19.01: De opstelling van De Graafschap is verrassend. Straalman, Bannink en Nieuwpoort geslachtofferd. Basisplaatsen voor Smeets, Linthorst en Driver die weer terug is na een griepje.

Opstelling: Bednarek, Will, Lammers, Linthorst, Driver; Smeets, Kaak, Diemers, El Jebli; Parzyszek en Van Overbeek

18.56: Stadion de Vijverberg maakt zich op voor een cruciaal duel vanavond tegen FC Oss. De Brabanders, drie weken geleden nog een degradatiekandidaat, wipten maandag over de Achterhoekers heen.
18.44 uur: Na de 5-0 zege op Fortuna Sittard hoopte iedereen bij De Graafschap dat het de opmaat was naar een serie. Niets bleek minder waar. Uit de drie duels daarna peurde de ploeg van Jan Vreman één schamel punt, afgelopen maandag tegen FC Volendam.
18.39 uur: Vorig seizoen kreeg De Graafschap ondanks de degradatie het publiek ieder thuisduel op de banken. Nu is er nauwelijks spektakel. De trots is onvoorwaardelijk bij de fans, maar er wordt nu wel resultaat verwacht. Op dit veld (zie foto onder) moeten vanavond drie punten worden gepakt.