Nieuws

Taxibedrijf Willemsen de Koning uit Arnhem verliest weer rechtszaak van provincie Gelderland

Taxibedrijf Willemsen de Koning uit Arnhem moet de provincie Gelderland inlichtingen geven over de financiële situatie. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald. De provincie hoopt hierdoor uit te vinden of er beslag kan worden gelegd op goederen van het taxibedrijf. Willemsen de Koning moet de provincie nog minimaal 3 miljoen euro terugbetalen. © Archief
ARNHEM - Taxibedrijf Willemsen de Koning uit Arnhem moet de provincie Gelderland inlichtingen geven over de financiële situatie. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald. De provincie hoopt hierdoor uit te vinden of er beslag kan worden gelegd op goederen van het taxibedrijf. Willemsen de Koning moet de provincie nog minimaal 3 miljoen euro terugbetalen.
Het taxibedrijf voerde in het verleden ritten met de regiotaxi uit voor de provincie. Volgens Willemsen de Koning ging het echter om veel minder ritten dan ingeschat. Daarom vorderde het bedrijf via de rechtbank een extra vergoeding van de provincie.
In afwachting van de uitkomst van die procedure gaf de provincie extra betalingen, bovenop de afgesproken bedragen. Hierbij maakte de provincie wel de afspraak dat deze extra betalingen terugbetaald moesten worden als de vordering door de rechtbank werd afgewezen.

3 miljoen euro met rente

Dat gebeurde op 17 december 2014. Omdat Willemsen de Koning de extra vergoeding niet vrijwillig terugbetaalde, stapte de provincie naar de rechtbank. Deze oordeelde op 3 augustus 2016 dat het taxibedrijf 3 miljoen euro met rente moet terugbetalen aan de provincie. Ook hieraan gaf Willemsen de Koning geen gehoor.
Daarom startte de provincie een kort geding tegen het taxibedrijf om inzicht te krijgen in de financiële situatie van Willemsen de Koning. Laatstgenoemde is het niet eens met beide uitspraken en is in hoger beroep gegaan.

Failliet verklaard

Vorig jaar werden 5 bv's van Willemsen de Koning failliet verklaard. Het waren de bedrijven die de regiotaxi verzorgden in Gelderland. Hierdoor kwamen 376 taxichauffeurs met een vast dienstverband op straat te staan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!