Nieuws

Ontvoering in Nunspeet: recherche doet onderzoek in huis Doornspijk

NUNSPEET - Na de ontvoering aan de Oenenburgweg in Nunspeet doet de recherche nu onderzoek in een huis in Doornspijk. De politie zegt dat het onderzoek te maken heeft met de ontvoering, maar wil niet bevestigen of daar het slachtoffer woont.
Het gaat om een huis in het buitengebied. Er wordt niet alleen onderzoek gedaan in het huis zelf. Ook wordt er een buurtonderzoek gehouden. Op het bewuste adres zou een echtpaar wonen.
Inmiddels is er bij de politie iemand als vermist opgegeven. De politie weet wie het slachtoffer is, maar wil de identiteit niet vrijgeven. Ook wil de politie niet bevestigen of het om een man of vrouw gaat.
Op internet staan beelden van de ontvoering in Nunspeet. Daarop is te zien hoe een man meegenomen wordt door gemaskerde mannen. Hij wordt uit zijn wagen getrokken en op de achterbank van een BMW 5-serie gezet. 
Kijk hier naar de beelden van de ontvoering:
De buurtbewoners vertelden eerder dat de man op de Oenenburgweg werd klemgereden door meerdere auto's, waaronder een zwart Mercedesbusje.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland met een ooggetuige van de ontvoering:

Onderzoek op drie plekken

Later zag de politie op een carpoolplaats bij de snelweg A28 bij de Eperweg in Nunspeet een busje staan. De politie denkt dat het busje gebruikt is bij de ontvoering. Agenten in kogelwerende vesten deden onderzoek op de carpoolplaats. Er werd ook onderzoek gedaan met speurhonden.
Politie doet onderzoek in de Oenenburgweg in Nunspeet. Foto: Stefan Verkerk
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!