Caissière steelt voor kwart miljoen euro uit kassa

HEERDE - Een kwart miljoen euro, dat enorme bedrag heeft een 48-jarige caissière uit Vaassen over een periode van vijf jaar uit de kassa's gestolen bij een Plus-supermarkt in Heerde. De vrouw moet maandag in Zutphen voor de rechter verschijnen, samen met haar vriend.

De vrouw en haar vriend (43) zouden een luxe leventje hebben geleefd van het gestolen geld. Er werden drugs, dure auto's, een nieuwe keuken, horloges, computers en luxe vakanties aangeschaft.

Eigenaar Dick van den Hoven legt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren: 'Ze had als hoofdcaissière de leiding over de kassa én de administratie.' Daardoor kon ze al die tijd onopgemerkt haar gang gaan. 'Achteraf heb ik daar spijt van, maar ja dat is altijd achteraf natuurlijk', gaat hij verder. Inmiddels is deze manier van werken veranderd.

Drugs en diefstal

Vooral de man zou zich schuldig hebben gemaakt aan het over de toonbank smijten van het geld: hij staat terecht voor de mooie spullen die zijn gekocht. De vrouw wordt verdacht van het stelen van het geld en het in bezit hebben van verschillende soorten drugs. 'Ik ben erg benieuwd wat ze maandag te zeggen hebben', zegt Van den Hoven.

Het geld werd in de periode van 1 januari 2009 tot 30 april 2014 gestolen. Het is niet duidelijk hoe het de vrouw lukte zoveel geld uit de kassa's te stelen. Wel had ze als hoofdcaissière meer bevoegdheden dan het andere kassapersoneel.

Meer over dit onderwerp:
Heerde Rechtbank
Deel dit artikel:

Reageren