Nieuws

2,50 betalen als je over een Duitse snelweg wil: tol is een stap dichterbij

De Europese commissie en de Duitse regering hebben een akkoord bereikt over de tolheffing op de Duitse Autobahn. Dat melden verschillende media. © ANP
DOETINCHEM - De Europese commissie en de Duitse regering hebben een akkoord bereikt over de tolheffing op de Duitse Autobahn. Dat melden verschillende media.
Als de deal doorgaat, moeten buitenlandse automobilisten minimaal 2,50 euro gaan betalen voor een vignet. Daarmee kan er tien dagen gebruik worden gemaakt van de Autobahn.
In Gelderland kan dit vooral gevolgen hebben voor mensen die rijden op de A12. Die gaat in Duitsland over in de A3. 

Compromis

Voor de deal is er wel een compromis nodig geweest. In het originele plan van de Duitsers zouden Duitse automobilisten geheel worden ontzien, maar daar had Brussel bezwaar tegen omdat het zou neerkomen op discriminatie van de buitenlandse automobilisten.
Toch is het compromis niet voldoende voor minister Melanie Schulz (Infrastructuur). Zij zou, samen met Oostenrijk, van plan zijn om naar de Europese rechter te stappen als de tolplannen in praktijk worden gebracht. 

Online regelen

Het vignet wordt een zogenoemd e-vignet; digitaal te regelen dus. Je hoeft dus niet rijen dik in de file te staan bij een tankstation om een vignet te bemachtigen.
Afhankelijk van hoeveel een auto uitstoot, loopt het bedrag van het vignet op. Er zijn ook jaarabonnementen af te sluiten. Handig, voor mensen die in de grensregio wonen bijvoorbeeld. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!