Nieuws

Projectontwikkelaar: 'Bouw Meinerswijk kan snel gaan'

Volgens politicoloog Krystof Jakobs van de Radboud Universiteit in Nijmegen is het Arnhemse referendum over de toekomst van uiterwaardengebied Meinerswijk geslaagd. Bijna tweederde van de kiezers stemde vóór ontwikkeling van het gebied. © Omroep gelderland
ARNHEM - Volgens politicoloog Krystof Jakobs van de Radboud Universiteit in Nijmegen is het Arnhemse referendum over de toekomst van uiterwaardengebied Meinerswijk geslaagd. Bijna tweederde van de kiezers stemde vóór ontwikkeling van het gebied.
Volgens Jakobs is de opkomst van 24,1 procent voor Arnhemse begrippen fors, maar niet echt hoog te noemen. Bijna tweederde van de kiezers stemde vóór ontwikkeling van het gebied. Volgens Jakobs heeft de politiek hiermee voldoende duidelijkheid om verder te gaan met de plannen.
Of er daadwerkelijk woningen gebouwd gaan worden in het gebied, wordt duidelijk tijdens een speciale raadsvergadering op 19 december.

Binnen tien jaar nieuwe woonwijk

Volgens projectontwikkelaar KondorWessels Projecten, die eigenaar is van een deel van de grond, kan het snel gaan. Als de gemeente groen licht geeft, kan eind 2019 gestart worden met de werkzaamheden. Medio 2025 zal de bouw dan voltooid zijn.