Nieuws

Erop uit in de natuur: Zaag uw eigen kerstboom

ARNHEM - Wilt u er deze week een dagje op uit in de Gelderse natuur? Een selectie van de leukste Gelderse activiteiten vindt u hier:

Zaag je eigen kerstboom

Wilt u met kerst een echte den in huis hebben? Kom dan komend of volgend weekend naar het Nationale Park de Hoge Veluwe. Het enige wat u hoeft te doen is een boom uitkiezen, afzagen en meenemen! Het is niet alleen leuk voor in huis, maar het is ook nog eens goed voor de natuur! Als de dennenbomen niet worden afgezaagd, zal het bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. 
Datum: 10,11,17 en 18 december 
Plaats: Otterlo
Foto: Stichting Nationaal Park de Hoge Veluwe

Verrassende natuur langs de Ugchelse Schoolbeek

Ugchelen kent vijf beken. De Schoolbeek stroomt al sinds 1654. Afgelopen zomer is er een vistrap geplaatst. Benieuwd waar deze vistrap voor nodig is? Dan bent u van harte welkom bij de wandeling langs de Ugchelse schoolbeek. 
Datum: 11 december
Plaats: Ugchelen
Informatie: IVN
Foto: IVN

Water de berg op brengen

Altijd al meer te weten willen komen over watertransport? Tijdens deze natuurexcursie wordt er van alles verteld over de stroom van het water. In Loenen gebeurt namelijk iets opmerkelijks, want hier stroomt het water niet van hoog naar laag, maar juist van laag naar hoog. Op 11 december wordt er door natuurgidsen precies uitgelegd waar dit water precies naartoe gaat. 
Datum: 11 december
Plaats: Loenen
Informatie: IVN
Foto: IVN

Natuurexcursie: Stilte

In deze tijd van het jaar is de zichtbare bedrijvigheid van de flora en fauna voorbij. Stilte is ontzettend belangrijk is voor de natuur. De IVN-gidsen Circe en Maaike vertellen waarom stilte zo belangrijk is voor de flora en fauna. 
Datum: 11 december
Plaats: Beek-Ubbergen
Informatie: IVN
Foto: IVN

Filosofische wandeling op Radio Kootwijk

Filosofeert u er altijd al op los? Ga dan mee met filosoof Diana Blanken en bioloog Jettie van den Hondt. Er worden inzichten gegeven om u meer te verdiepen in de natuur. Radio Kootwijk komt daar op allerlei manieren in voor. Met andere wandelaars zult u in gesprek gaan over verschillende filosofische vragen. 
Datum: 11 december
Plaats: Radio Kootwijk
Informatie: Staatsbosbeheer
Foto: Staatsbosbeheer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!