Nieuws

Aangehouden man toch niet schuldig aan reeks vernielingen in 's-Heerenberg

De politie verdenkt een 22-jarige inwoner van 's-Heerenberg niet langer van de vernielingsreeks waar de stad door geteisterd wordt. Hij werd donderdag aangehouden voor een vernieling aan een lantaarnpaal. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. © ANP
'S-HEERENBERG - De politie verdenkt een 22-jarige inwoner van 's-Heerenberg niet langer van de vernielingsreeks waar de stad door geteisterd wordt. Hij werd donderdag aangehouden voor een vernieling aan een lantaarnpaal. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.
'De man werd echt aangehouden voor enkel dat vergrijp', laat de politie desgevraagd weten. Hij wordt dan ook niet verdacht van de andere vernielingen. Het stadje wordt al sinds juli geteisterd door vandalen. Meerdere auto's, openbare kunst en bushokjes moesten er sinds de zomer aan geloven.
Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld, zoals juridisch is vastgelegd.
De jongen werd donderdag opgepakt nadat hij met een groep vuurwerk had afgestoken en daarbij een lantaarnpaal op Het Bazuin vernielde. De rest van de groep was gevlucht. De politie heeft nog geen beeld wie wel verantwoordelijk is voor de vernielingsreeks.

Zie ook: