Nieuws

Denk om de herten op de Hoge Veluwe, ga niet de paden af! Dat kost 90 euro

Boswachters van het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben dit jaar 40 keer een boete uitgedeeld aan bezoekers die niet op de paden bleven, maar dwars door bos en heide struinden. © ANP
HOENDERLOO - Boswachters van het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben dit jaar 40 keer een boete uitgedeeld aan bezoekers die niet op de paden bleven, maar dwars door bos en heide struinden.
De Hoge Veluwe heeft sinds begin dit jaar een 'struinverbod' ingesteld, omdat de dieren te veel van slag raakten van plotseling opduikende mensen. Sinds 1935 was het mogelijk geweest om te struinen. 

Wild wordt rustig

Volgens boswachter Henk Ruseler is in januari en februari alleen gewaarschuwd. Daarna zijn bekeuringen van 90 euro uitgedeeld. De maatregel heeft effect gehad, zegt hij, want het wild is duidelijk rustiger en verspreidt zich ook over grotere delen van het park.
Bezoekers van De Hoge Veluwe mogen alleen nog op aangegeven wandel-, fiets- en ruiterpaden komen. Er worden wel meer paden aangelegd. Wie een urn heeft begraven in het park moet daar via de kortste weg naar toe lopen. Nieuwe urnbegrafenissen zijn alleen toegestaan na overleg met de parkdirectie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!