Nieuws

Fiets geparkeerd in Nijmegen-centrum? Hopen dat 'ie er straks nog staat

NIJMEGEN - Ben je zuinig op je fiets? Dan kan je hem het beste niet in het centrum van Nijmegen zetten. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat vorig jaar in Nederland de meeste fietsen gestolen werden in NIjmegen-centrum (en Enschede-centrum).
RTL Nieuws deed onderzoek naar diefstallen in de verschillende buurten in Nederland. Jaarlijks worden er in ons land naar schatting 350.000 fietsen gestolen. 
Met 827 fietsendiefstallen in 2015 staat Nijmegen op plaats 2 van de lijst. In Enschede werden de meeste fietsen gestolen; 892 in totaal. In beide buurten werden gemiddeld drie fietsen per dag ontvreemd.

Station blijft het meest geliefd

Uit het onderzoek blijkt ook dat de fietsendieven wel een duidelijke voorkeur voor bepaalde wijken heeft. Eén procent van alle Nederlandse buurten is namelijk verantwoordelijk voor meer dan een kwart van alle fietsendiefstallen. 
Het treinstation blijft het meest geliefd. In het grootste deel van de 122 buurten die bovenaan de lijst van fietsendiefstallen staan bevindt zich een station. 
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!