Nieuws

Gamze Gül uit Arnhem verandert naam in 'Hanneke' en mag dan wel op gesprek komen

De Arnhemse Gamze Gül zag een vacature bij bioscoop Pathé in Arnhem en wilde daar graag werken. Ze deed een sollicitatie de deur uit, maar ze kreeg een afwijzing met de reden dat er andere mensen waren die beter bij de functie passen. Tot zover niet een heel vreemd verhaal. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse Gamze Gül zag een vacature bij bioscoop Pathé in Arnhem en wilde daar graag werken. Ze deed een sollicitatie de deur uit, maar ze kreeg een afwijzing met de reden dat er andere mensen waren die beter bij de functie passen. Tot zover niet een heel vreemd verhaal.
Een paar dagen later zag de Arnhemse opnieuw de vacature voorbij komen op Facebook. Toen stuurde zij opnieuw dezelfde sollicitatiebrief, maar dan onder de typisch Nederlandse naam 'Hanneke'. Verder had ze niets aan de brief veranderd.
'En ja hoor, ze hadden interesse in mij, ze hebben mij meteen gebeld en gemaild', schrijft ze op Facebook. Zij spreekt in haar verhaal van racisme en deed een melding bij het discriminatiemeldpunt.

Geen racisme

Pathé in Arnhem ontkent dat er sprake is van racisme. 'We betreuren zeer dat onterecht de link wordt gelegd naar etnisch profileren', schrijft Joos Grootings van de bioscoop in Arnhem op Facebook. De bioscoop zegt dat er een fout is gemaakt tijdens de sollicitatieprocedure. Deze fout wordt verder niet uitgelegd.
Overigens krijgt Gamze Gül nog wel een kans. 'We hebben haar laten weten dat we graag een persoonlijk vervolggesprek willen voeren.' De Arnhemse laat inmiddels op Facebook weten geen interesse meer te hebben in een baan bij de bioscoop.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!