Nieuws

Doodrijder Lars uit Duiven had te veel gedronken

De 27-jarige man uit Duiven, die bijna twee weken geleden Lars aan de Meulen uit Giesbeek doodreed, had gedronken. Dat heeft zijn advocaat Arnout Schadd bevestigd tegenover dagblad de Gelderlander. © Omroep Gelderland
DUIVEN - De 27-jarige man uit Duiven, die bijna twee weken geleden Lars aan de Meulen uit Giesbeek doodreed, had gedronken. Dat heeft zijn advocaat Arnout Schadd bevestigd tegenover dagblad de Gelderlander.
De 20-jarige Lars aan de Meulen werd zaterdag 12 november op de Oostsingel in Duiven op de fiets geschept. Een verpleegkundige uit die plaats die toevallig in de buurt was, verleende eerste hulp. De fietser uit Giesbeek overleed aan het letsel dat hij opliep. Na het ongeval reed de Duivenaar met zijn vriendin door naar Arnhem. Enige tijd later werd hij aangehouden in zijn woonplaats.

Geen enkel excuus

Volgens advocaat Schadd had zijn cliënt ongeveer twee keer zoveel gedronken als toegestaan. 'Hij vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Hij beseft ook dat hiervoor geen enkel excuus bestaat. Het enorme leed van de nabestaanden valt niet te verzachten', aldus Schadd in de Gelderlander. De voorlopige hechtenis van de Duivenaar is met 90 dagen verlengd en in februari volgend jaar staat hij voor de rechter.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!