Nieuws

Normaal, Boh Foi Toch en Jovink elke dag op Radio Gelderland

Boh Foi Toch, muziek in streektaal
Radio Gelderland zendt vanaf 2 januari elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur een muziekprogramma uit met uitsluitend artiesten uit het Nedersaksische gebied en muziek in de streektaal, zoals Normaal, Boh Foi Toch en Jovink en de Voederbietels. © Boh Foi Toch
ARNHEM - Radio Gelderland zendt vanaf 2 januari elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur een muziekprogramma uit met uitsluitend artiesten uit het Nedersaksische gebied en muziek in de streektaal, zoals Normaal, Boh Foi Toch en Jovink en de Voederbietels.
Omroep Gelderland gaat zich samen met de regionale omroepen in de provincies Overijssel, Drenthe en Groningen inzetten voor de Nedersaksische dialecten.
'Dit initiatief is zeker een aanwinst voor de Nederlandse radio', vertelt Willem te Molder, zanger van de Achterhoekse band Boh Foi Toch. 'En mensen hoeven niet bang te zijn dat ze de teksten niet kunnen verstaan. Ik ben bijvoorbeeld een groot fan van de Italiaanse zanger Adelmo Fornaciari, maar heb geen idee wat hij zingt. En toch klopt zijn muziek voor mij van alle kanten.'
Luister hier het hele interview met Willem te Molder bij Radio Gelderland:

Platform voor Nedersaksische muziek

Het muziekprogramma is een uitbreiding van het project Alles Plat, een online platform voor artiesten en muziek uit het Nedersaksische gebied. In de loop van 2017 zullen ook formats voor televisie en online kanalen gelanceerd worden waarin het Nedersaksische taalgebied centraal staat.