Nieuws

Deze overvallers haalden miljoenen aan coke uit vrachtwagen Beneden-Leeuwen

De truck wordt overvallen.
Bij de overval op een vrachtwagen in Beneden-Leeuwen, op 27 september, waren vermoedelijk vijf Turkse mannen betrokken. Vier van hen staan sinds dinsdag met hun foto op de website van de politie. © politie
BENEDEN-LEEUWEN - Bij de overval op een vrachtwagen in Beneden-Leeuwen, op 27 september, waren vermoedelijk vijf Turkse mannen betrokken. Vier van hen staan sinds dinsdag met hun foto op de website van de politie.
De vrachtwagenchauffeur moet die dag naar Beneden-Leeuwen om een lading bananenpuree af te leveren. Eenmaal in het dorp gaat het mis; op de Van Heemstraweg wordt de truck klemgereden door onder meer een grijze BMW.
Meerdere overvallers gaan vervolgens de laadruimte binnen, waar ze een groot aantal sporttassen vullen met, naar later blijkt, cocaïne.

Voor miljoenen aan cocaïne

Na de overval start de politie een grote klopjacht, maar de daders worden niet gevonden. Wel worden twee auto's van de overvallers aangetroffen. In een daarvan ligt een partij cocaïne, die de mannen in de haast hebben achtergelaten. Straatwaarde? Tussen de 15 en 20 miljoen euro.
Dankzij een alerte getuige heeft de politie foto's van in ieder geval drie daders. De politie heeft ook beelden uit Hoogvliet, waar de groep drie uur voor de overval in Beneden-Leeuwen de McDonald's bezocht.

Wie herkent de overvallers?

De grijze BMW bleek de avond ervoor in Rotterdam te zijn gestolen. Bij de overval werd ook een grijze Seat gebruikt. Die bleek in Rotterdam te zijn gehuurd. De politie hoopt dat iemand de vier verdachten of de gebruikte auto's herkent.
In Opsporing Verzocht wordt deze dinsdagavond ook aandacht besteed aan de overval. De uitzending begint om 20.30 uur op NPO 1.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!