Nieuws

Wie is uw held van 2016?

ARNHEM - In het oudejaarsprogramma ‘Helden van 2016’ kijken Jan de Hoop en Sonja Booms samen met kleine en grote helden terug op het jaar.
Gelderland kende dit jaar vele helden die te zien waren in een van de programma's van Omroep Gelderland. Van sportieve ouderen tot actievoerders, van prijswinnende bakkers tot scorende voetballers. Jan en Sonja nodigen hen uit in hun sfeervolle huiskamer om terug te kijken en vooruit te blikken. 
Volgens de van Dale is een held 'iemand die uitblinkt in moed' of een ‘hoofdpersoon’. Maar helden zijn er in vele soorten en maten.
De held van Jan is zijn hond Bob: 'omdat ze bij tegenslag altijd op ons vertrouwt. Dat vertrouwen in ons en het feit dat ze altijd blij is, maakt haar mijn held. Ik kan er een voorbeeld aan nemen!'. Sonja denkt met veel liefde terug aan haar oma Geertje: 'Om haar liefde voor boterhammen met pindakaas en hagelslag, haar zelfgemaakte bowl, haar precisie sjoelen, maar vooral om de gastvrije, lieve vrouw die ze was. Ik denk aan haar als ik berichten hoor over kwetsbare ouderen die een goede verzorging verdienen en heb respect voor mensen die hun best doen dat op de agenda te krijgen.'
Sonja en Jan zijn benieuwd wie uw held van 2016 is? Mail uw motivatie en een foto van uw held naar helden2016@gld.nl. En wellicht is uw verhaal te horen bij Omroep Gelderland en is uw held te zien in ‘Helden van 2016’. Het tv-programma wordt uitgezonden van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 december om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!