Nieuws

Waterschap onderzoekt stort rivierslib Hattemerbroek

Het Waterschap Vallei en Veluwe onderzoekt de mogelijkheden voor de stort van miljoenen kilo's vervuild rivierslib bij Hattemerbroek. De gemeente zegt onaangenaam verrast te zijn door de vergunningsaanvraag en de Partij van de Arbeid in de gemeente Oldebroek heeft vragen gesteld. © Wiki Commons
HATTEMERBROEK - Het Waterschap Vallei en Veluwe onderzoekt de mogelijkheden voor de stort van miljoenen kilo's vervuild rivierslib bij Hattemerbroek. De gemeente zegt onaangenaam verrast te zijn door de vergunningsaanvraag en de Partij van de Arbeid in de gemeente Oldebroek heeft vragen gesteld.
Baggeraar Schilder moet voor het eind van de maand 30.000 ton vervuilde bagger weghalen uit de Eempolder bij Baarn, schrijft het dagblad Gooi- en Eemlander. Een uitstel van drie maanden zou door de gemeente Baarn geweigerd zijn.
De gemeente Oldebroek is onaangenaam verrast en zegt grote zorg bij deze plannen te hebben. Maandag gaat Oldebroek met het waterschap praten.

Afvoerputje

Volgens PvdA-raadslid Bert Jan Dokter in de gemeente Oldebroek is over de mogelijke stort van het slib onrust ontstaan in Hattemerbroek. 'Hattemerbroek voelt zich sowieso het afvoerputje van Oldebroek. Er komt een bedrijventerrein en er worden ook windmolens gebouw'. 

Verrast

PvdA-er Dokter vindt dat er beter gecommuniceerd moet worden over de mogelijke stort van het vervuilde slib. Voor het transport zijn veel vrachtwagens nodig en die rijden de wegen van de gemeente kapot, zo redeneert het raadslid. 
Wanneer het waterschap een besluit neemt over de slibstort, is niet bekend.