Nieuws

Inwoners Elburg verzetten zich tegen aanvliegroute vliegveld Lelystad

Inwoners van Elburg verzetten zich tegen een nieuwe aanvliegroute van vliegveld Lelystad. Dat gaat in 2018 flink uitbreiden en inwoners verwachten daarvan veel overlast. © Omroep Gelderland
ELBURG - Inwoners van Elburg verzetten zich tegen een nieuwe aanvliegroute van vliegveld Lelystad. Dat gaat in 2018 flink uitbreiden en inwoners verwachten daarvan veel overlast.
Bij een bijeenkomst in het oude centrum van Elburg donderdagavond hoopten inwoners antwoorden te krijgen op hun vragen over het vliegveld. Volgens bewoner Coen van der Zwaag viel dat tegen. 'We komen er nog slechter vanaf dan ik dacht.' Volgens de Elburger waren er zo'n zestig mensen op de avond afgekomen 'ondanks dat het formidabel regende'.

Vliegveld breidt uit

Vliegveld Lelystad moet de tweede luchthaven van Nederland worden. Daarom breidt het in 2018 uit. De meeste geplande aanvliegroutes lopen over Flevoland, maar één van de routes loopt over Elburg. Net over de provinciegrens in Biddinghuizen verzetten inwoners zich al langer tegen de geplande aanvliegroutes. Op de informatieavond was ook een spreker uit Biddinghuizen.

Actiegroepen werken samen

In Biddinghuizen hebben bewoners een actiegroep opgericht, ook in Elburg gaat dat komen, verwacht Van der Zwaag. De bedoeling is dat de groepen gaan samenwerken. 'Die vraag kwam er wel vanuit de polder. En als ze hier op bezoek komen zullen wij ze vertellen wat ze weten willen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!