Nieuws

Erop uit in de natuur: Klompenpad en natuurexcursies

ARNHEM - Wilt u er deze week een dagje op uit in de Gelderse natuur? Een selectie van de leukste Gelderse activiteiten vindt u hier.

Opening Klompenpad in Doorwerth

Op 25 november wordt alweer het derde Klompenpad in de gemeente Renkum geopend! Deze rondwandeling van 13 kilometer gaat door het buitengebied van Doorwerth. Geniet van de uiterwaarden en de stuwwallen rondom het kasteel. Tijdens de opening, in kasteelcafé de Zalmen, zal het startpaneel worden onthuld en is er een gelegenheid om een deel van het pad te bewandelen. Dus klompen aan en gaan! 
Datum: 25 november
Plaats: Doorwerth
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

De Jansbeek

De Sint Jansbeek is ontzettend waardevol voor de stad Arnhem. Deze beek is dan ook het onderwerp van de natuurwandeling op zondagmiddag 27 november. De natuurgidsen hebben een route gemaakt en zullen u precies vertellen hoe de beek heeft bijgedragen aan het ontstaan van Arnhem. Benieuwd naar de geschiedenis van de Jansbeek? Deelname is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. 
Datum: 27 november 
Plaats: Arnhem
Meer informatie: IVN
Foto: Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid 

Natuurexcursie: de Groenlanden

Wilt u buiten de gebaande paden op zoek naar de Koninkpaarden en Galloway-runderen. Ga dan mee met de excursie van IVN in natuurgebied Groenlanden. De gidsen zullen alle vragen over deze dieren beantwoorden. Hoe gaan deze dieren om met een strenge winter? Waar houden de reeën zich schuil? Tip: Neem goede schoenen of laarzen mee, want het kan modderig zijn! 
Datum: 27 november 
Plaats: Nijmegen
Meer informatie: IVN 
Foto: Renee van de Peppel
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!