Nieuws

Erop uit in de natuur: Herfstgeuren en -kleuren

ARNHEM - Wilt u er deze week een dagje op uit in de Gelderse natuur? Een selectie van de leukste Gelderse activiteiten vindt u hier.

Moonwalk

Op maandag 14 november organiseert Staatsbosbeheer een Moonwalk door de donkere bossen van Vierhouten. In de avond rtrekt u samen met een gids het bos in. Het is een rustige wandeling door het bos en langs heidevelden en kunt u genieten van de duisternis en de geluiden van de dieren. Door het blauwe schijnsel van de maan is er een kans dat u de contouren van de wilde dieren ziet. 
Datum: 14 november
Plaats: Vierhouten
Meer informatie: Staatsbosbeheer
Foto: Marlies Lankhof

Korte seniorenwandeling

Houdt u van natuur, maar kunt u niet meer zoveel wandelen als eerst? Dan is deze korte seniorenwandeling wellicht geschikt! Tijdens deze wandeling kunt u zoveel mogelijk zien en horen over landgoed Bruggelen, zonder dat u ontzettend veel kilometers hoeft te maken. De boswachter wandelt in een rustig tempo, zodat iedereen het kan bijbenen. De seniorenwandeling duurt maximaal 1,5 uur en tijdens deze wandeling staat de historie van het gebied centraal. 
Datum: 16 november
Plaats: Beekbergen
Foto: Marleen Klunder

Herfstgeuren en -kleuren

Op vrijdag 18 en zondag 20 november kunt u om 14.00 uur een wandeling van 2 tot 2,5 uur maken in het Vordense bos en op het landgoed Zwaluwenburg in 't Harde. Geniet van de variatie van het landschap en beleef de herfst op zijn mooist! Reserveren is niet nodig. 
Datum:  18 en 20 november
Plaats: Vorden en ’t Harde
Meer informatie: Geldersch Landschap & Kasteelen
Fotograaf: Kiona

Alleenstaandenwandeling

Houdt u van wandelen, maar vindt u het maar niks om alleen te gaan? Geldersch Landschschap & Kasteelen organiseert voor deze wandelliefhebbers een alleenstaandenwandeling. Geniet tijdens het wandelen van de omgeving op het landgoed Staverden en kom in contact met anderen die dezelfde passie delen als u. Reserveren is noodzakelijk.  
Datum: 20 november
Plaats: Staverden
Meer informatie: Geldersch Landschap & Kasteelen
Foto: Gedersch Landschap & Kasteelen

Middagje Batenburg

Op de kasteelruïne start de rondleiding door de donkere kelders. Daarna neemt de gids u mee door het stadje Batenburg. Er wordt verteld over het verleden van het kleinste stadje aan de Maas. Deze middag is bijzonder omdat deze plek normaal gesproken niet voor het publiek zichtbaar is. Vanaf 1 maart gaat hier waarschijnlijk verandering in komen. Het is dan de bedoeling dat elke eerste zondag van de maand de kasteelruïne open wordt gesteld voor bezoekers. 
Datum: 20 november
Plaats: Batenburg
Meer informatie: Landschap & Kasteelen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!