Nieuws

Bloemetje van radiopresentator Eric voor mantelzorger Ben die goud waard is (Mantelzorgdag deel 5)

Jan Wieriks is goud waard, vindt Angelique Reuser uit Leuvensbroek. Daarom vraagt ze via radiopresentator Eric van de Berg een mantelzorgbloemetje voor hem aan. 'Dag en nacht staat hij klaar voor zijn vrouw Marijke, die MS heeft en net weer een spoedopname in het ziekenhuis achter de rug heeft.' © Omroep Gelderland
ARNHEM - Jan Wieriks is goud waard, vindt Angelique Reuser uit Leuvensbroek. Daarom vraagt ze via radiopresentator Eric van de Berg een mantelzorgbloemetje voor hem aan. 'Dag en nacht staat hij klaar voor zijn vrouw Marijke, die MS heeft en net weer een spoedopname in het ziekenhuis achter de rug heeft.'
Deze donderdag is het mantelzorgdag. Meer dan 200 reacties kwamen binnen bij de redactie van Gelderland Helpt op de oproep: 'Welke mantelzorger verdient een bloemetje?' Bij een aantal hulpverleners gaan radioverslaggever Marc Loeven en tv-presentator Angelique Kruger langs met een boeket.

Goud waard

Angelique Reuser was op basisschool De Peppel in Beuningen collega van Marijke, die ze omschrijft als een liefdevol iemand die altijd klaar stond voor anderen. 'Nu moet zelf een beroep op anderen doen.' Ze is onder de indruk van hoe Jan voor zijn vrouw klaarstaat. Zo liefdevol, dag en nacht. 'Je bent goud waard', zegt ze tegen hem.
Presentator Van den Berg belt met Marijke. 'Hij verdient een lintje,' zegt ze. 'Nooit een moeilijk woord. Hij is mijn steunpilaar; ik kan altijd bij hem terecht. Ik kan niet zonder hem. Hij heeft één vrije dag in de maand, dan zorgen zijn vrienden voor me. Dan gaat hij met de verrekijker de natuur in.
Jan reageert bescheiden: 'Ik verzorg ze graag.'
Angelique schiet vol.
Luister hier naar het ontroerende gesprek:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!