Nieuws

Bureau GLD 09 november 2016

Pinpasdiefstal Apeldoorn
In deze uitzending een gewapende overval in Wijchen, herkenbare foto's van relschoppers, misbruik pinpas uit Doetinchem in Delft en in Apeldoorn worden meerdere mensen het slachtoffer van zakenrollers.
ARNHEM - In deze uitzending een gewapende overval in Wijchen, herkenbare foto's van relschoppers, misbruik pinpas uit Doetinchem in Delft en in Apeldoorn worden meerdere mensen het slachtoffer van zakenrollers.

Tips

De uitzending van vorige week heeft veel informatie opgeleverd. Veel verdachten van voetbal rellen bij de Graafschap hebben zichzelf gemeld of zijn door anderen herkend. Hier staan de foto's van de jongemannen die nog gezocht worden, omdat ze zich afgelopen week niet gemeld hebben, staan ze er herkenbaar op!

Zakkenrollers Apeldoorn

Op 14 juli zijn zeker twee mensen door zakkenrollers bestolen van hun pinpas. Met beide passen wordt later door een wat oudere man gepind. Alles bij elkaar is de buit meer dan 1700 euro. 
De slachtoffers worden aangesproken door jonge, mogelijk Turkse mannen. Misschien hebben die iets met de zaak te maken. 

Signalement

  • ze zijn rond de 19 jaar oud

  • beide zijn slank

  • tussen de 1.60 en 1.70 m lang

  • mogelijk van Turkse afkomst

  • 1 man had een rugzak

  • allebei mannen hadden kort, zwart haar

  • 1 man droeg een jas de andere een trui

De man met de opvallende hoed, pint met de gestolen pinpassen. Wie herkent de man(nen) Tips: 0800-6070.

'Mevrouw waar moet ik naar toe?' Overvaller vraagt de weg in Wijchen

Op zaterdag 5 november wordt een cafetaria Lepoutre in Wijchen overvallen. Twee jonge vrouwen zijn aan het werk als er een gewapende man binnen komt. De buit die de dader meeneemt is klein, het trauma voor de medewerkers groot. De cafetaria zit aan de 25e straat in de wijk Homberg. De dader maakt geld en sigaretten buit dat wordt meegenomen in twee fel gekleurde zakken die door Lepoutre gebruikt worden.
De verdachte zegt meerdere mensen in de omgeving te hebben aangesproken. Met die mensen wil de politie graag in contact komen!

Verdachte aangehouden

Ruim drie kwartier na de overval wordt in de omgeving van het fietspad tussen de 17e en 19e straat Homberg en het spoor een verdachte opgepakt. Ook willen we graag weten waar de buitgemaakte spullen zijn.

Mannen kopen voor €4800 aan drank met gestolen pinpas

Na phishing in Doetinchem wordt een pinpas in Delft gebruikt. Drie mannen kopen voor €4800 euro aan drank bij de Makro. De politie zoekt drie mannen:
  • Een man is donker getint. Heeft kort zwart haar, lichte baardgroei en een snor. Hij draagt hier een donkere broek en donkere jas met op de linker mouw een klein embleem, een meerkleurig geblokt overhemd en gele schoenen.
  • Een andere man is ook donker getint. Draagt een zwart petje met wit embleem en rode letters. Verder een donker shirt, paarse lange broek en zwart/witte schoenen. Let ook op zijn goudkleurig horloge en een 'vermoedelijk' gele armband.
  • En de derde man is blank of licht getint, heeft een iets fors postuur. Kort donker haar. Hij draagt hier een witte broek, paars overhemd en bruine schoenen.
Wie herkent de mannen? Tips: 0800-6070.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl