Voorlopig bijrol voor Gelderse clubs in Tweede Divisie

T.E.C. keeper Sebastiaan van der Sman
ARNHEM - Ook na de 12e speelronde in de Tweede Divisie spelen de Gelderse clubs voorlopig slechts een bijrol.
Jong Vitesse verloor zaterdag met 3-1 van hekkensluiter HHC uit Hardenberg dat na het ontslag van trainer Oosting al de tweede overwinning op rij pakte. De ploeg van trainer John Lammers kwam nog wel op voorsprong door een goal van Cali Daniel maar moest de punten dus in Twente laten.
De Treffers pakte een punt bij de landskampioen van de amateurs van vorig seizoen, Excelsior Maassluis. Het was al het zesde gelijke spel in 12 wedstrijden voor de ploeg uit Groesbeek. Cendrino Misidjan maakte zijn debuut bij De Treffers.
De Betuwse derby tussen T.E.C en F.C. Lienden in Tiel werd gewonnen door de thuisploeg. T.E.C. ging effectiever om met de kansen die het kreeg. Jip Bartels bracht T.E.C. in de eerste helft op voorsprong. Wimilio Vink maakte vlak na rust de 2-0. Kort voor tijd deed Mo Bendadi nog iets terug voor Lienden met een prachtige vrije trap, maar verder kwam de ploeg van Hans Kraay jr. niet. T.E.C. keeper Sebastiaan van der Sman redde de overwinning voor zijn ploeg.
De Gelderse clubs vinden we allemaal terug in de middenmoot van de Tweede Divisie. Jong Vitesse is 9e met 16 punten uit 12 wedstrijden. De Treffers en Lienden volgen op de 10e en 11e plek met 15 punten. T.E.C. klimt door de overwinning op Lienden naar de 13e plaats.