Nieuws

55 kilometer mogelijk opnieuw bij Vierdaagse Nijmegen

Lopers van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen mogelijk ook volgend jaar weer de 55 kilometer lopen. Het bestuur van het wandelfestijn neemt daarover binnenkort een besluit. © Omroep Gelderland, archief
NIJMEGEN - Lopers van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen mogelijk ook volgend jaar weer de 55 kilometer lopen. Het bestuur van het wandelfestijn neemt daarover binnenkort een besluit.
Bij de honderdste Vierdaagse kon dit jaar naast de gebruikelijke afstanden 30, 40 en 50 kilometer ook 55 kilometer worden gelopen. Zo'n 5000 deelnemers liepen die langste afstand.
'We zijn druk bezig met de evaluatie, ook van de jubileumprojecten', vertelt woordvoerster Jennifer Bus van Stichting de 4daagse.

Herhaling of eenmalig

'We kijken of de 55 kilometer ook een optie is voor volgend jaar of dat het echt iets was voor het jubileum en dus eenmalig.' Sommige doorkomstgemeenten hebben aangegeven graag weer de 55 kilometer te verwelkomen.
Ook een mogelijkheid is dat de lange afstand elke vijf of tien jaar bij een jubileum kan worden gelopen.
Overigens worden ook andere jubileumprojecten bekeken.

Ook Openingsparade mogelijk terug

'Bijvoorbeeld de Openingsparade met alle deelnemende vlaggen van Lent naar de Wedren. Die komt mogelijk ook terug', aldus Bus
De Ereronde, met deelnemers die twee keer 50 kilometer op een dag liepen, blijft zeker eenmalig.