Nieuws

NEC-spits Awoniyi wil Super Eagle worden

Taiwo scoort tegen Vitesse
Taiwo Awoniyi maakte zondag een essentieel doelpunt voor NEC in de derby tegen Vitesse. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Taiwo Awoniyi maakte zondag een essentieel doelpunt voor NEC in de derby tegen Vitesse.
Hij zorgde vlak voor tijd voor de 1-1 door een kopbal van Dario Dumic nog te toucheren. "Ik weet niet of het nodig was. Dumic kopte de bal al heel goed in en ik raakte de bal maar zachtjes. Maar het belangrijkste is dat de bal erin ging. En voor mij lekker om mijn eerste doelpunt te maken, maar voor mij telt niet wie er scoort. Als we maar scoren."
Zondag wacht FC Utrecht. Awoniyi viel tegen Vitesse nadrukkelijk in. "De trainer bepaalt wie hij in de basis wil hebben. Ik zal honderd procent geven als ik erin sta. Het heeft ook te maken met de speelwijze die hij kiest tegen Utrecht. Dat is een sterke ploeg. We hebben ze op video bekeken."
In Nigeria wordt Awoniyi gevolgd. Hij speelde in alle nationale jeugdploegen, maar nog niet voor de Super Eagles, het nationale team van zijn land. "Ik heb pech dat de ploeg onder 23 geen toernooi speelt. En ook geen vriendschappelijke wedstrijden. Daarom moet ik me in beeld proberen te spelen voor de nationale ploeg. Ze weten wie ik ben vanuit alle jeugdploegen. Ik hoop dat ik ooit echt international word."