KNVB onderzoekt biergooien bij NEC-Vitesse

Vitesse-speler Lewis Baker nadat hij is bekogeld met bier
NIJMEGEN - De KNVB is een vooronderzoek begonnen naar de derby tussen NEC en Vitesse van afgelopen zondag. Dat laat NEC weten. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd nadat een Vitessespeler met bier werd bekogeld tijdens de wedstrijd.
Bij NEC worden de incidenten in het stadion gezien als een smet op de verder ordentelijk verlopen derby tegen Vitesse afgelopen zondag. De club is daarom op zoek naar de veroorzakers van de rellen.
In de tweede helft werd Vitessenaar Lewis Baker door supporters met bier bekogeld toen hij een hoekschop wilde nemen. De speler weigerde vervolgens het spel te hervatten, waarop een opstootje op het veld ontstond.
Toen dat gesust was, ondernam Baker een nieuwe poging om de corner te nemen en kreeg hij weer de volle laag. Daarbij probeerde zelfs iemand een losgewrikte stoel het veld op te gooien, maar dat mislukte. Scheidsrechter Pol van Boekel staakte vervolgens de wedstrijd tijdelijk en dreigde dat bij nieuwe incidenten opnieuw te doen. Daarna bleef het in dat opzicht rustig en werd de derby uitgespeeld.

Rellen na doelpunt Foor

Na de 0-1 van Vitesse in de eerste helft vond er ook een incident plaats achter het doel waar Navarone Foor zojuist had gescoord. Daarna juichten enkele fans van Vitesse en die werden vervolgens belaagd door NEC-supporters. Dat leidde tot een opstootje en enkele fans werden uit het stadion verwijderd.
De politie heeft de zaak in onderzoek. NEC heeft de zaak van de biergooiende supporters zelf in onderzoek en zal passende sancties treffen.