Nieuws

'Hoe dom kun je zijn!' Brandgevaarlijke hennepkwekerij in Hoenzadriel was van jong gezin met kinderen

HOENZADRIEL - De grote hennepkwekerij die verstopt zat onder een nieuwe schuur in Hoenzadriel (gemeente Maasdriel) had binnen afzienbare tijd in brand kunnen vliegen. Dat zegt politiewoordvoerder Frank de Valk.
Hoewel de hennepkwekerij er zeer professioneel uitzag, werd de stroom met een 'ongeschikte kabel' illegaal afgetapt. 'Bij het openleggen van deze kabel in de tuin kwam de rook er door de hitte vanaf. Brand of kortsluiting was een kwestie van tijd', aldus De Valk.
De kabel wordt blootgelegd. Foto: Bart Meesters

1150 hennepplanten

De hennepkwekerij werd donderdagochtend ontdekt bij een vrijstaande woning aan de Rooijensestraat. Toen agenten in een schuur op het terrein een zwaar luik optilden, zagen ze een betonnen trap die naar twee ruimtes liep. Daarin stonden zo'n 1150 hennepplanten. 
Een gespecialiseerd bedrijf is 's middags begonnen met het ontmantelen van de kwekerij. De politie heeft de 32-jarige bewoonster opgepakt en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Compleet met bouwlift en filters

In de kwekerij was een bouwlift voor zware materialen (zoals potgrond) en filters zorgden ervoor dat er buiten geen hennepgeur hing. 'Ik werk al tientallen jaren bij de politie, maar heb nog nooit zo'n professionele kwekerij gezien', sprak De Valk.
Luister het radio-interview met Frank de Valk terug:

'Je loopt zelf gevaar'

De politiewoordvoerder benadrukt dat het een gevaarlijke wereld is waarin hennepkwekers zich begeven. 'Deze professionele kwekerij laat zien dat er veel geld in omgaat en de kans dat je zelf gevaar loopt door deze of gene in die branche, is best aanwezig. Als je dan een vrouw en kinderen hebt, dan vraag je toch wel om moeilijkheden', zegt de politiewoordvoerder over het gezin in Hoenzadriel. 'Dan denk je toch: hoe dom kun je zijn!'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!