Nieuws

Maar één van acht Gelderse clubs in 1/8ste finales KNVB-beker

Door de winst van Vitesse woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen RKC is de Gelderse eer dit seizoen gered in het KNVB-bekertoernooi. Van de acht Gelderse clubs die startte in de eerste ronde, zijn alleen de Arnhemmers nog over. Vorig jaar stonden Vitesse, De Graafschap en NEC nog in de 1/8ste finales. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Door de winst van Vitesse woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen RKC is de Gelderse eer dit seizoen gered in het KNVB-bekertoernooi. Van de acht Gelderse clubs die startte in de eerste ronde, zijn alleen de Arnhemmers nog over. Vorig jaar stonden Vitesse, De Graafschap en NEC nog in de 1/8ste finales.
Een treurige balans. Wat het nog een stukje treuriger maakt, is dat zes van de acht clubs zelfs al strandden in de eerste ronde van het bekertoernooi. Alleen TEC uit de Tweede Divisie en Vitesse wisten de tweede ronde te bereiken.

Waar ging het mis?

Voor de andere Gelderse betaald voetbalclubs - Achilles'29, De Graafschap en NEC - was de uitschakeling erg pijnlijk. De Groesbekers gingen thuis met 3-1 onderuit tegen de amateurs van IJsselmeervogels. Iets waar Achilles'29 niet op had gerekend.
Voor de Graafschap was de uitschakeling op een andere manier pijnlijk. De Doetinchemmers speelden uit bij SC Heerenveen en lieten lange tijd de Friesen zweten. Pas in de slotfase wist SC Heerenveen er een verlening uit te slepen. In de verlenging ging het mis voor de Superboeren, het werd daarin nog 5-1.
Voor NEC was de nederlaag in de eerste ronde ook teleurstellend. Thuis tegen ADO stond het lange tijd 0-0. In de verlenging kwam NEC op voorsprong, maar verspeelde die ook weer. Daardoor stond het weer 1-1 en moesten penalty's de beslissing brengen. ADO nam die penalty's beter.

Foto: Broer van den Boom

DVS'33, De Treffers en Lienden

Dan de Gelderse amateurclubs. Vaak is het zo dat die ploegen nog wel eens kunnen stunten in het bekertoernooi, maar dit jaar waren ze al snel klaar. DVS'33 uit Ermelo ging thuis met 1-4 de bietenbrug op tegen PEC Zwolle. De Treffers verloren van ASWH, en Lienden verloor thuis met 1-4 van AZ.

Wie redt de eer?

Het was dus aan TEC uit Tiel en Vitesse om de Gelderse eer hoog te houden in het bekertoernooi. Die twee clubs wisten wel de tweede ronde te behalen. Maar voor de Tielenaren kwam het avontuur nu ook ten einde. TEC verloor dinsdag kansloos met 0-4 tegen Cambuur.
Vitesse wist dus wel te winnen, eerst van ASV De Dijk en woensdag RKC. De Arnhemse ploeg zal er dan ook alles aan willen doen om Gelderland goed te vertegenwoordigen in de rest van het toernooi. De volgende horde voor Vitesse wordt donderdagavond bekend: dan wordt er geloot voor die 1/8ste finales.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!