Nieuws

Hoog bezoek op de Veluwe en ouderen in Elburg krijgen weer rijles. Dit is het nieuws van donderdag 27 oktober

ARNHEM - Staatssecretaris Martijn van Dam is heel even op de Veluwe, de opgeknapte Sprengvallei in Apeldoorn gaat open voor publiek en ouderen in Elburg melden zich massaal aan voor een opfriscursus autorijden. Dit is het nieuws van donderdag 27 oktober.

Staatssecretaris Van Dam 25 minuten op de Veluwe

Wordt de Veluwe uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland? Om de publieksverkiezing van het ministerie van Economische Zaken nog meer onder de aandacht te brengen, legt staatssecretaris Martijn van Dam een bliksembezoek af aan de dertien genomineerde gebieden.
En u raadt het al: vandaag staat de Veluwe op het programma.
Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk ontvangt Van Dam 's middags in een werkschuur van Natuurmonumenten in Otterlo. Na 25 minuten laat de staatssecretaris de Veluwe alweer achter zich. Via www.mooistenatuurgebied.nl kan nog tot en met 31 oktober op de genomineerde natuurgebieden worden gestemd.

Apeldoorn heeft 'oase van rust'

De opgeknapte Sprengvallei bij Park Berg en Bos in Apeldoorn gaat vandaag open voor publiek. In samenwerking met de provincie heeft de gemeente de spreng hersteld, bruggen opgeknapt en nieuwe wandelpaden aangelegd.
Hiermee is een nieuwe route ontstaan langs de beek met hoogteverschillen door het bos. Volgens de gemeente moet het wandelgebied een 'oase van rust' worden.

Ouderen in Elburg krijgen weer rijles

De kans dat 70-plussers bij een ongeval betrokken raken, is drie keer groter dan bij iemand van middelbare leeftijd. Het is daarom goed dat steeds meer Gelderse ouderen een opfriscursus autorijden volgen bij Veilig Verkeer Nederland.
In Elburg is deze week plek voor 60 cursisten, maar bijna 100 mensen hebben zich ingeschreven. Tijdens de cursus wordt onder meer stilgestaan bij de laatste verkeersregels en verkeerssituaties in de regio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!