Nieuws

SGP: provincie moet geld voorschieten voor nieuwe Rijnbrug bij Kesteren

De SGP wil dat de provincie Gelderland het geld voor de nieuwe Rijnbrug bij Kesteren voor gaat schieten. De partij is bang dat het anders te lang gaat duren voor de nieuwe brug er is.
ARNHEM - De SGP wil dat de provincie Gelderland het geld voor de nieuwe Rijnbrug bij Kesteren voor gaat schieten. De partij is bang dat het anders te lang gaat duren voor de nieuwe brug er is.
De provincies Gelderland en Utrecht spraken in 2012 af de verkeersproblemen bij de Rijnbrug aan te pakken. Uit onderzoek naar de twee opties: de oude brug verbreden of een nieuwe brug met wisselstrook, lijkt nu toch dat een nieuwe brug beter is.
Verbreden van de bestaande brug levert technisch te veel risico op volgens bouwspecialisten. Daarbij levert de aanleg van een nieuwe brug op de bestaande pijlers ook minder overlast op voor het verkeer. Er moet nog wel nader onderzoek komen hoe dit het beste uitgevoerd kan worden.
Een nieuwe brug is duurder dan de eerder begrote 25 miljoen euro. De provincie Utrecht gaat nu in gesprek met het Ministerie en Rijkswaterstaat om een bijdrage. De SGP is bang dat als er geen geld komt uit Den Haag de brug te lang uit wordt gesteld, daarom wil de partij dat Gelderland het extra geld voor de brug eerst zelf voorschiet. De partij komt binnenkort met een voorstel hiervoor.
De nieuwe Rijnbrug moet er straks weer 100 jaar tegenaan kunnen.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!