Nieuws

Degradatiekraker in Groesbeek van cruciaal belang voor De Graafschap

DOETINCHEM - Dean Koolhof staat vrijdag in het degradatieduel met hekkensluiter Achilles'29 in de basis bij De Graafschap. Hij vormt een duo voorin met Piotr Parzyszek. Jan Lammers keert terug na een enkelblessure.
Duivenaar Koolhof moest het de afgelopen weken doen met invalbeurten toen hij vier weken geleden uit het elftal werd gehaald. Tegen Achilles mag de technisch vaardige aanvaller het weer vanaf de aftrap proberen. De Graafschap verloor de laatste vijf duels op rij en kampt met een vormcrisis. Het vertrouwen zakt met de week verder weg nu de resultaten uitblijven.
Vreman posteert El Jebli op de reservebank. De coach was niet tevreden over zijn functioneren in het met 4-2 verloren duel tegen Helmond Sport. Van Koolhof verwacht hij meer gevaar in een rol naast Parzyszek voorin.
Zeker is ook dat Jan Lammers terugkeert in het hart van de verdediging. Lammers is hersteld van een enkelblessure. Tolgahan Cicek mist het belangrijke duel tegen Achilles. De Turk kampt met rugklachten. Elvio van Overbeek speelt vanaf de rechterkant op het middenveld.
De Graafschap zit in een sportief dal en heeft keihard een overwinning nodig. Het verschil met hekkensluiter Achilles'29 is slechts zes punten.
Opstelling: Bednarek, Nieuwpoort, Lammers, Straalman, Will; Van Overbeek, Kaak, Diemers, Driver; Koolhof en Parzyszek