Nieuws

Dodelijk ongeval in Duiven, 12 maanden cel voor drankrijder

Een 34-jarige man uit Duiven is door het Hof veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat is fors minder dan de rechtbank hem had opgelegd en ook fors minder dan de eis van het OM in hoger beroep. De man uit Duiven zat in juni 2013 met drank op achter het stuur en kreeg een ongeluk. De vriend die bij hem in de auto zat, kwam daarbij om het leven. © archief Omroep Gelderland
DUIVEN - Een 34-jarige man uit Duiven is door het Hof veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat is fors minder dan de rechtbank hem had opgelegd en ook fors minder dan de eis van het OM in hoger beroep. De man uit Duiven zat in juni 2013 met drank op achter het stuur en kreeg een ongeluk. De vriend die bij hem in de auto zat, kwam daarbij om het leven.
Het OM eiste eerder in hoger beroep een fors hogere straf, namelijk 5,5 jaar cel.
De rechtbank veroordeelde de Duivenaar eerder tot twee jaar cel en vier jaar rijontzegging voor dood door schuld. Zowel het OM als de verdachte ging in beroep. Het OM vindt dat er sprake is van doodslag. 
De Duivenaar had flink gedronken. Volgens getuigen had hij een paar biertjes en zeker acht glazen cola met dubbele whiskey op. De man zei dat hij ging racen.
Met hoge snelheid reed hij tegen een andere auto over de Vergertlaan in Duiven. Een harde klap volgde, de auto van de Duivenaar raakte te water. Hij kon worden gered door omstanders. Voor de man die bij hem in de auto zat, kwam de hulp te laat. Deze man is verdronken. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!