Nieuws

Voormalig Olympisch schaatskampioen Marianne Timmer opent kunstijsbaan in 'Harderwijk Winterstad'

Dit jaar zal er al weer voor de tiende keer een kunstijsbaan komen op de Markt in Harderwijk. De officiële opening hiervan wordt gedaan door voormalig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer. © ANP. Links Marianne Timmer, rechts Margot Boer.
HARDERWIJK - Dit jaar zal er al weer voor de tiende keer een kunstijsbaan komen op de Markt in Harderwijk. De officiële opening hiervan wordt gedaan door voormalig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer.
Dit zal gebeuren om donderdag 24 november om 19.00 uur, zo meldt Harderwijk op IJs. Timmer, geboren én wonende in Hierden, wordt dan vergezeld door een ijskoning- en koningin. Dit zullen de winnaars van een kleurplaatwedstrijd zijn. Deelnemers mogen maximaal 12 jaar zijn en de tekening is te vinden op www.harderwijkopijs.nl.

Harderwijk Winterstad

De kunstijsbaan in de binnenstad is een onderdeel van 'Harderwijk Winterstad', dat op 31 oktober zal ontstaan. 'Vlaggen en banieren door de stad, etalages die worden klaar gestoomd voor de laatste maanden van het jaar, het Oude Stadhuis wordt versierd, de winterverlichting en de totems worden weer door de stad geplaatst. Kortom, we laten ons onderdompelen in winterse sferen', zo valt er te lezen op de website van Harderwijk op ijs.