Nieuws

OM eist 7 jaar cel en tbs tegen Danny D. voor weglokken en misbruiken meisje (13)

Het meisje verdween van bungalowpark Rabbit Hill.
Het Openbaar ministerie eist 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Danny D. Dat meldt het OM maandag in de rechtszaal in Dordrecht. De man (43) wordt ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt, onder wie een 13-jarig meisje dat hij weglokte van een camping op de Veluwe. De rechtbank doet 7 november uitspraak in de zaak. © Omroep Gelderland
UDDEL - Het Openbaar ministerie eist 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Danny D. Dat meldt het OM maandag in de rechtszaal in Dordrecht. De man (43) wordt ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt, onder wie een 13-jarig meisje dat hij weglokte van een camping op de Veluwe. De rechtbank doet 7 november uitspraak in de zaak.
Danny D. verklaarde dat het 13-jarige meisje dat hij misbruikte zelf verantwoordelijk is voor het seksueel contact dat hij met haar had. Het Openbaar Ministerie spreekt de uitspraak van de verdachte tegen: 'Ze gaf zelf aan dat zij nog niet toe was aan seks. Danny D. heeft haar overgehaald. Planmatig.' 
Het meisje verdween vorig jaar zomer vanaf een bungalowpark in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn, waar ze met familieleden verbleef. Ze is volgens justitie door de verdachte, Danny D. weggelokt en daarna door hem misbruikt.
Een paar dagen na de verdwijning werd het meisje in een bus teruggevonden. Ze had via internet contact gehad met de man, die zich had voorgedaan als 14-jarige jongen. Hij had 4500 afbeeldingen en twee filmpjes van haar.

'Voor het leven beschadigd'

De moeder van het meisje kwam ook aan het woord. 'Ze is voor de rest van haar leven beschadigd. Terwijl je haar als ouders wilt beschermen', zei ze. 
Het meisje kwam via internet in contact met de man, die zich voordeed als 14-jarige jongen. Volgens het OM was zij niet op avances via chat ingegaan, als ze de werkelijke leeftijd van Danny D. had geweten.
Het meisje zegt te zijn verkracht door de man, wat hij ontkent. Het OM gelooft het meisje en noemt haar verklaringen 'betrouwbaar en consistent.'

TBS met of zonder dwangverpleging?

In de rechtszaal konden deskundigen het niet eens worden over of D. tbs met dwangverpleging of met voorwaarden opgelegd moet krijgen.
Bij dwangverpleging is sprake van opname in een kliniek, bij tbs met voorwaarden zit de veroordeelde niet vast. D. heeft inmiddels openlijk toegegeven dat hij pedofiel is. 
Verslaggever Paul Verspeek (Rijnmond) twittert over de rechtszaak:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!