Nieuws

100 kilo illegaal vuurwerk op slaapkamer in Apeldoorn

De politie heeft in een appartementencomplex aan de Klingmakersdonk in Apeldoorn 100 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat gebeurde al op 30 september maar om weer aandacht te vragen voor illegaal vuurwerk heeft de politie het bericht nu pas op Facebook gezet. © Facebook politie Apeldoorn
APELDOORN - De politie heeft in een appartementencomplex aan de Klingmakersdonk in Apeldoorn 100 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat gebeurde al op 30 september maar om weer aandacht te vragen voor illegaal vuurwerk heeft de politie het bericht nu pas op Facebook gezet.
'We zijn deze grote partij illegaal vuurwerk op het spoor gekomen onder andere door een anonieme melding. Omdat we zien dat zo'n melding - hoe klein ook - wel degelijk kan helpen in onze zoektocht naar illegaal spul, hebben we het bericht zondag op Facebook gezet', legt een politiewoordvoerder uit.
De man die het illegale vuurwerk op zijn slaapkamer had liggen, is niet aangehouden. De verdachte moet zich volgens de woordvoerder een dezer dagen melden op het politiebureau om een verklaring af te leggen. 'De zaak wordt dan doorgestuurd naar de rechter en deze gaat er dan een oordeel over vellen', legt de woordvoerder uit.

500 kilo illegaal vuurwerk

De vangst van 100 kilo is zeker niet de grootste van de afgelopen jaren. Zo werd er twee jaar geleden door de politie in Apeldoorn liefst 500 kilo illegaal vuurwerk in één keer in beslag genomen.