Nieuws

'Agent, we willen naar de hoeren in Duitsland, we gaan niks stelen'

Een van de auto's die werden doorzocht.
'We zijn onderweg naar de hoeren in Duitsland, agenten', sprak een groepje criminelen zondagnacht tijdens een politiecontrole op de A28. Een uur later waren de mannen vermoedelijk betrokken bij een auto-inbraak in Nunspeet. © Jelle van Heerikhuize
NUNSPEET - 'We zijn onderweg naar de hoeren in Duitsland, agenten', sprak een groepje criminelen zondagnacht tijdens een politiecontrole op de A28. Een uur later waren de mannen vermoedelijk betrokken bij een auto-inbraak in Nunspeet.
Wijkagent Jelle van Heerikhuize van Ermelo vertelt op Twitter dat de mannen van de snelweg werden geplukt. 'Omstreeks 01.20 uur controleren we een auto met criminelen uit Utrecht. Woningovervallers, inbrekers, vuurwapengevaarlijk.'

Achtervolging

Nadat de inzittenden een mooi verhaal hadden opgehangen over hun bestemming, werden ze gefouilleerd. Blijkbaar kon de politie ze nergens op betrappen, want uit een volgende tweet van Van Heerikhuizen blijkt dat het groepje kort daarna een auto zou hebben opgebroken. 
De politie zette de achtervolging in, maar raakte de autokrakers op de A28 kwijt omdat ze extreem hard reden.
Tijdens de politiecontrole op de A28 heeft hij bonnen uitgeschreven voor onder meer verboden wapenbezit en het rijden met een verlopen rijbewijs. Een Roemeense inbreker is vastgezet, omdat hij nog een celstraf had openstaan.