Nieuws

Babbeltruc? Bejaarde vrouw in Groenlo laat zich niet foppen

Een bejaarde vrouw uit Groenlo is zondag bijna het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat meldt de politie. © ANP/Archief
GROENLO - Een bejaarde vrouw uit Groenlo is zondag bijna het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat meldt de politie.
Een nog onbekende vrouw belde 's middags aan bij de woning van de Groenlose aan de Emmasingel. Ze vertelde van de 'zorg' te zijn en wilde weten of de bewoonster hulp nodig had.
De 'zorgmedewerker' stelde de bejaarde vrouw vervolgens allerlei vragen, maar die vertrouwde het niet en gaf dit ook aan. Uiteindelijk vertrok de onbekende bezoekster in de richting van de Marijkestraat.

'Nette verschijning'

Volgens de politie gaat het om een vrouw van 30-35 jaar met een slank postuur en een lichtgetinte huidskleur. Ze is 1.60 meter lang en heeft donkerblond krullend haar tot op de schouders.
De vrouw droeg die middag een pantalon (kleur onbekend) met daarop een bruin lederen jasje (heuplengte). Verder had ze een donkere handtas bij zich en droeg ze om bijna elke vinger een ring. 'Een nette verschijning', aldus de politie.
Mogelijk is de oplichtster bij meerdere mensen aan de deur geweest. De politie hoopt op tips.