Nieuws

Station op de schop en nachtmerrie van ouders: dit wordt het nieuws van maandag 24 oktober

De schop gaat in de stationsomgeving van Zevenaar, een vader die zijn zoon verloor in het verkeer drukt pubers in Groenlo op hun hart de telefoon niet in het verkeer te gebruiken en een inloophuis voor (ex)kankerpatienten in Elburg: dit wordt het nieuws van maandag 24 oktober.
ARNHEM - De schop gaat in de stationsomgeving van Zevenaar, een vader die zijn zoon verloor in het verkeer drukt pubers in Groenlo op hun hart de telefoon niet in het verkeer te gebruiken en een inloophuis voor (ex)kankerpatienten in Elburg: dit wordt het nieuws van maandag 24 oktober.

Maandenlange overlast in Zevenaar

Lang hinder, maar dan heb je ook wat: een volledig opgeknapte stationsomgeving. Doel is om het Stationsplein in Zevenaar verkeersveiliger te maken en ook moet het aangezicht voor omwonenden worden verbeterd.
Dat gaat de komende maanden nog wel overlast geven, want eind december moet het helemaal klaar zijn. Tot die tijd wordt het verkeer omgeleid.

Onveilige mobieltjes

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind komt om in het verkeer, terwijl hij of zij bezig is met het mobieltje. Het overkwam Michael Kulkens, de vader van de toen 13-jarige Tommy-Boy vorig jaar.
Sindsdien strijdt hij tegen mobieltjes in het verkeer. Hij geeft lezingen en heeft een stichting opgericht. Vandaag staat hij in Groenlo om daar pubers bewust te maken van de gevaren.

Inloophuis in Elburg open

De hele plaatselijke middenstand heeft geholpen om het huis op te knappen en opnieuw in te richten en vandaag is het zover: 't Kikhuys gaat open, een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten, hun familieleden: eigenlijk iedereen die met de ziekte te maken heeft gehad.
Het is het veertiende inloophuis van de provincie, en een bijzondere: ze gaan er werken volgens de allernieuwste inzichten over hoe de zorg eruit moet zien.