Nieuws

Sprookjesfiguren in straten, bossen en pleinen van Arnhem

ARNHEM - Uit alle hoeken en gaten komen sprookjes om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland Arnhem. Het thema van het Sprookjesfestival is ‘Dromen en Draken’.
Arnhem staat negen dagen lang in het teken van sprookjes. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen.

Sonsbeek in Kaboutersferen

De Steile Tuin in Park Sonsbeek wordt elk jaar omgebouwd tot “Puntmutsendorp”. De kabouters slapen overdag en dus kunnen kinderen en (groot)ouders dan de kabouterhuisjes en andere bouwwerken bekijken. Dit jaar wordt er tijdens de Kabouterweek een campagne tegen zwerfafval gehouden. Kinderen, ouders en bezoekers kunnen een papieren zak vullen met zelf opgeraapt afval uit het park. Wie een volle zak inlevert, mag een gratis bidon uitzoeken.

Draken in Bronbeek

Tijdens het festival op het landgoed Bronbeek kan men op zoek naar 'De gelukkige droomdraak'. Kinderen die deelnemen krijgen een prentenboekje met het drakensprookje. Zij gaan opzoek naar de draak in het bos en ontdekken wat het beest heeft uitgespookt.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl