Nieuws

Basketbaldames Batouwe uit Bemmel winnen topper in de eredivisie

BEMMEL - De basketbaldames van Batouwe uit Bemmel hebben zaterdagavond hun zegereeks doorgezet in de thuiswedstrijd tegen Binnenland. De nummer 2 van de eredivisie werd met 62-51 verslagen.
Daarmee boekten de dames alweer hun zevende overwinning op een rij. Daarmee zetten de Bemmelse speelsters hun kampioensambitie bij.
Het was overigens lang spannend in Bemmel. De dames van Binnenland kwamen in de eerste helft niet echt aan te pas. Na een half uur spelen stond er 31-20 op de klok. Dat verschil was grotendeels al in het eerste kwart gemaakt. Maar toch bleek Binnenland uit Barendrecht niet zomaar te verslaan. De bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd en verkleinde het gat zelfs naar vijf punten in het laatste kwart.
Maar uiteindelijk toonde de Bemmelse ploeg dat ze een echte kampioenskandidaat is. Met dank aan de uitstekend spelende Loyce Bettonvil en Karink Kuijt liep de ploeg zelf dat de Bemmelse ploeg niet zomaar te verslaan is.
Volgende week speelt Batouwe uit bij de Royal Eagles in Apeldoorn. Die ploeg speelt in de onderste regionen van de eredivisie.