Nieuws

Journalist Bud Wichers uit Gorssel door sluipschutter geraakt in Kirkuk

Links Bud Wichers.
De Achterhoekse oorlogsverslaggever Bud Wichers is vrijdagavond gewond geraakt tijdens een beschieting door een sluipschutter in de Iraakse stad Kirkuk. De inwoner van Gorssel liep een schampschot op aan zijn arm, meldde hij aan RTL Nieuws. © Twitter/@BudWichers
KIRKUK - De Achterhoekse oorlogsverslaggever Bud Wichers is vrijdagavond gewond geraakt tijdens een beschieting door een sluipschutter in de Iraakse stad Kirkuk. De inwoner van Gorssel liep een schampschot op aan zijn arm, meldde hij aan RTL Nieuws.
'Ik was aan het werk in het centrum van Kirkuk. We vonden het te onveilig en wilden terug naar ons huis', vertelt Wichers. 'Om bij de auto te komen, moesten we een straat oversteken. Ik rende en ineens begon een sluipschutter te schieten.' Aan de overkant van de straat voelde Wichers dat hij geraakt was. 'Ik voelde ineens een brandende pijn in mijn linkerarm. Ik maakte nog een laatste sprong, maar verloor daarbij mijn evenwicht en viel.'
Het bleek uiteindelijk een schampschot geweest te zijn. Wichers' arm moest in het gips, hij liep gekneusde polsen op en er zit een scheurtje in zijn neus.
Wichers werkt als freelancer onder meer voor BNR Nieuwsradio. Hij meldde vrijdag op die zender dat IS een groot deel van het centrum van Kirkuk heeft overgenomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!