Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod. © Omroep Gelderland
ARNHEM - U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Gelderse Museumdag

Het is Gelderse Museumdag. Meer dan zeventig Gelderse musea doen mee. Voor een entreeprijs van één euro zijn de musea te bezoeken. Er zijn ook veel activiteiten in de musea voor gezinnen. Kijk op de website www.geldersemuseumdag.nl om te zien welke musea er meedoen.

Gelredag

Het dorpje Appeltern is om verschillende redenen een bezoekje waard. Natuurlijk in de eerste plaats vanwege Stoomgemaal De Tuut. Tijdens de Gelredag op zaterdag 22 oktober draaien de machines op volle toeren. Ook in het naastgelegen motorenmuseum kunnen bezoekers genieten van demonstraties. Beide attracties zijn samen met landgoed Appeltern tijdens de Gelredag tussen 10.00 en 13.00 uur gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.gld.nl/riddersvangelre.

Eventing Barchem

Liefhebbers van paarden en paardensport kunnen dit weekend hun hart ophalen in Barchem. De ruiters moeten heel wat doen, een dressuurproef, een springparcours en ze moeten een cross houden. En vooral bij dat laatste onderdeel gaat het er vaak wild aan toe. Verder wordt er zaterdag het NK pony´s gehouden. Kijk voor meer informatie op: www.bergruiters.nl.

Touwtrekkampioenschappen in Oldebroek

Bij Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek wordt op zaterdag 22 oktober een wedstrijd touwtrekken gehouden. Buurten, verenigingen, kerken en koren mogen meedoen. Als er maar een team van zes personen is. Deelnemers kunnen zich opgeven via 0525 - 63 14 57. Meer informatie staat op www.museumoldebroek.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!