Nieuws

De Graafschap slaat modderfiguur in 'spookwedstrijd' tegen Helmond Sport en verliest opnieuw met 4-2.

DOETINCHEM - De Graafschap zit in een diepe sportieve crisis. Zonder publiek leverde de ploeg van Vreman opnieuw een wanprestatie. Helmond Sport was op de lege Vijverberg met 4-2 te sterk
LIVEBLOG gesloten
90+3 De Graafschap verliest voor de vijfde keer op rij. Na afloop steunden de supporters achter het stadion luidleeks trainer Vreman. Later vanavond op deze site een indrukwekkend filmpje van het bezoek van de spelers aan de fans.
GOAL! 87e min: De Graafschap komt terug tot 2-4 via invaller Van den Hurk. Dat is een goal voor de statistieken, net als maandag tegen Jong Ajax. De tijd is te kort om nog serieus terug te komen.
71e min: deze 'ballenjongen' van De Graafschap mocht er wel in vanavond. Hij denkt er zo te zien het zijne van op deze treurige avond in Doetinchem. Nog altijd 4-1 voor Helmond Sport.
61e min: Terwijl de wedstrijd ruim een uur bezig is en De Graafschap opnieuw lijkt te verliezen, hangt op een lege parkeerplaats voor de hoofdingang dit doek. Een tekst die aan dovemansoren is gericht van de dolende spelers.
60e min: De Graafschap nog altijd met 4-1 achter. De spelers van de thuisploeg zijn feller, maar Helmond Sport heeft weinig moeite de ruime marge te consolideren op De Vijverberg.
46e min: Tweede helft begonnen in naargeestig decor. Dubbele wissel is aanstaande. Van den Hurk en Koolhof erin, EL Jebli en Straatman eraf.

Galgenhumor, gehoord in de pauze bij De Graafschap: 'Gelukkig spelen ze straks richting de fanatieke aanhang'

De fans achter het hek achter het stadion hangen toch maar een doek op.
45e min: Rust op De Vijverberg.
GOAL! 35e min:  1-4! Wat een blamage! Helmond Sport loopt er opnieuw heel makkelijk doorheen. De spelers van De Graafschap slaan een modderfiguur. De tweede goal van Thomassen betekent 4-1 voor Helmond Sport. Het is bijna niet te geloven zo makkelijk als De Graafschap zich vanavond laat aftroeven. Zelden vertoond.
FOTO ONDER: De clubleiding van De Graafschap vlak voor de wedstrijd. In het midden technisch manager Peter Hofstede. Vrijdag sprak hij nog dat er snel resultaten moeten komen. En nu staat het 1-3 binnen het half uur!

GOAL! De Graafschap levert een wanprestatie tot nu toe. Centrumverdediger Straalman blundert achterin. Het is 1-3 voor Helmond Sport. Opnieuw Thomassen die scoort. Jan Vreman schreeuwt wanhopig door het stadion naar de verdediger uit Winterswijk. Is de positie van Vreman nog wel te handhaven als dit zo doorgaat?

GOAL! 21e min: De Graafschap doet iets terug via El Jebli, het is 2-1 geworden. De supporters achter het stadion schreeuwen de spelers toe.
GOAL! 16e min: weer schuttert De Graafschap achterin. Het is 2-0 voor Helmond Sport door Hiwat. De Graafschap kan geen enkele vuist maken. Binnen een kwartier al twee tegengoals is een teken dat het niet goed zit.
Een lege hoofdtribune, journalisten zijn er wel (zie foto onder)
GOAL! 11e min: Helmond Sport komt op 0-1. Thomassen heeft vrij baan door de as van het veld en scoort. Dramatisch begin voor de superboeren.
2e min: De Graafschap begint slecht. Meteen al een kans voor de Brabanders. Hiwat schiet, maar Bednarek redt.
Ondertussen hebben de supporters zich verzameld achter een hek. Ze zien niets, maar zingen en schreeuwen wel. Zie onderstaand filmpje.
20.00 uur: er is bijna afgetrapt op De Vijverberg tussen De Graafschap en Helmond Sport.
19.49 uur FOTO BOVEN: Jan Vreman, in gedachten verzonken, vlak voor de aftrap. Een hele belangrijke wedstrijd voor De Graafschap en misschien ook wel voor de hoofdtrainer. De Graafschap verloor al vier keer op rij. De druk is groot.
19.25: De warming-up van de keepers van Helmond Sport in het kille lege stadion van De Graafschap, terwijl op de foto boven de spelers van De Graafschap het veld betreden
19.19 uur: Supporters van De Graafschap verzamelen zich achter het stadion. Ze kunnen niets zien. Een beetje schreeuwen lukt nog wel. Als ze dat hard doen, krijgen de spelers er nog wat van mee ook.
19.00 uur: Een uur voor de aftrap. Sander Hollmann uit Terborg grapt dat de muziek wel erg hard staat. In werkelijkheid is het doodstil in het stadion.
18.55: Je zou op deze merkwaardige avond bijna vergeten dat De Graafschap er ook nog eens rampzalig voor staat in de Jupiler League. De Achterhoekers zijn gekelderd naar de 16e plaats. Trainer Jan Vreman voelt meer dan ooit de druk op zijn schouders. Technisch manager Hofstede waarschuwde al in de media dat  'er nu snel resultaten moeten komen.' Vanavond is Helmond Sport de tegenstander.
18.54 uur: Dit zijn de opstellingen: Jan Lammers is geblesseerd, Nathaniel Will keert terug na een blessure in de basis.

18.46: De Spinnenkop, waar de fanatieke aanhang normaal gesproken veel mooi lawaai produceert, blijft leeg vanavond. Een vreemd beeld van een prachtige tribune zal dat straks zijn.

Vanaf 20.00 uur trappen De Graafschap en Helmond Sport dus af voor een wedstrijd zonder toeschouwers. De KNVB schrijft voor dat bij een dergelijke wedstrijd 76 mensen aanwezig mogen zijn. Dat is exclusief journalisten en fotografen. Het overgrote deel bestaat uit spelers, trainers en begeleiders van beide clubs.

18.39: Geen sponsors vanavond op De Vijverberg. Ook deze ruimte zal leeg blijven, terwijl er straks gevoetbald wordt.

18.28 uur: Het weer is ook al slecht vanavond. Het cornervlaggetje hangt er anderhalf uur voor de aftrap treurig bij
Omdat de KNVB de wedstrijd verder wel op een normale manier wil organiseren is er wel een aantal personeelsleden aanwezig. Ook zijn beveiligers present in en rondom stadion De Vijverberg in Doetinchem.

18.21: Medewerkers van De Graafschap, die onder meer het spelershome runnen en de pers opvangen, eten rustig een broodje in de bussinessruimte van de club. Geen stress, het wordt een rustige avond

18.00 uur: Hoe anders deze avond ook zal zijn bij De Graafschap, dit bord zal nooit ontbreken.