Nieuws

Lekkerste kopje koffie van Gelderland komt uit Nijmegen

Het lekkerste kopje koffie van Gelderland haal je bij First Things First in Nijmegen. De koffiebar eindigde als tweede in de jaarlijkse Koffie Top 100 van het Algemeen Dagblad. © Pixabay.com
NIJMEGEN - Het lekkerste kopje koffie van Gelderland haal je bij First Things First in Nijmegen. De koffiebar eindigde als tweede in de jaarlijkse Koffie Top 100 van het Algemeen Dagblad.
De zaak uit Nijmegen moet alleen Coffee Mundo The Library in Sittard voor zich dulden. Vorig jaar eindigde de koffiezaak uit Nijmegen ook al op de tweede plaats.
In het juryrapport staat volgens het AD dat het om topkwaliteit koffie gaat die op de juiste manier is behandeld. De gewone koffie krijgt een 9,5. Voor de rest krijgt de zaak alleen maar tienen, bijvoorbeeld voor de cappuccino, espresso en garnituur.
De slechtste Gelderse koffie wordt geschonken in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede. 'Je vraagt om koffie, maar je krijgt een soort dropwater. Met excuses voor de dropliefhebber', aldus de proevers van de krant. Met de espresso kun je volgens het AD maar één ding doen: laten staan. 'Opdrinken kan resulteren in ziekenhuisopname'. 
De hele lijst wordt zaterdag gepubliceerd in het Algemeen Dagblad.