Voetbalfestival voor vrouwen in Doetinchem in aanloop naar EK in 2017

De voetbalvelden van vv Viod in Doetinchem werden vrijdag bevolkt door tientallen meisjes en dames. In aanloop naar het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017 werd een voetbalfestival gehouden in de aanstaande speelstad. © REGIO8
ULFT - De voetbalvelden van vv Viod in Doetinchem werden vrijdag bevolkt door tientallen meisjes en dames. In aanloop naar het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017 werd een voetbalfestival gehouden in de aanstaande speelstad.
'Het is al de snelst groeiende sport in Nederland', aldus Anouk Dijkhoff van de KNVB over vrouwenvoetbal. 'Maar we willen het ook heel graag de grootste sport maken.'
Verspreid over het hoofdveld van Viod was er vrijdag ruimte voor partijtjes, trainingsvormen en een wedstrijdje hooghouden. 'De meiden moeten dan in negentig seconden zo vaak mogelijk de bal hooghouden', vertelt Carla Stokman van Sportservice Doetinchem. 'Nu zijn de voorrondes, de halve finale is op De Vijverberg en de finale is tijdens EK-loting op 8 november.'
Tijdens de loting voor het toernooi wordt ook duidelijk welke teams er in de zomer van 2017 hun wedstrijden in Doetinchem moeten afwerken. 'Die loting vindt plaats in het Luxor theater in Rotterdam', vertelt Dijkhoff. 'Alle zestien landen zijn daarbij aanwezig. Ik denk dat Doetinchem heel erg naar dat moment uitkijkt, en wij ook.'